Petroşani. La Bursa generală a locurilor de muncă – 16 angajatori

Petroşani. La Bursa generală a locurilor de muncă – 16 angajatori

Timp de citire: 3 minute

Vineri, 12 mai, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara a organizat la sediul ALOFM Petroșani, între orele 09,00 –12,00, o Bursă generală a locurilor de muncă.

Trei burse de muncă organizate vinerea trecută în județ
Acțiunea s-a derulat de altfel pe plan național. Dacă vorbim de rețeaua teritorială a Agenției județene pentru ocuparea forței de muncă Hunedoara, burse de muncă au fost organizate la: Deva – clădirea Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, de pe str. Gheorghe Barițiu nr. 2, Petroșani – la sediul agenției locale Petroșani, de pe str. 1 Decembrie 1918, nr.90 și Orăștie – la sediul Punctului de Lucru din localitate, de pe str. Octavian Goga, nr.25.
„Evenimentul s-a adresat tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupații cu posibilități de menținere a raportului de muncă pe termen mediu și lung.
Obiectivul principal al acestor Burse generale a locurilor de muncă, organizate periodic, îl constituie creșterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacțiunii directe dintre angajator și solicitantul locului de muncă”, ne-a spus doamna Alina Mihaela Miheț, director executiv adjunct în cadrul AJOFM Hunedoara, aflată vineri la Petroșani.

Oamenii caută de lucru de multe luni (sau chiar ani), dar se plâng că nu prea găsesc
Firește că am dorit să aflăm și câteva opinii ale unor participanți la această bursă de locuri de muncă. Oamenii, în general, sunt suspicioși și nu prea vor să declare pentru presă mare lucru. Totuși, din discuțiile purtate, am aflat că unii își caută de muncă din 2022 și participă la toate bursele, numai că nu își găsesc pentru meseriile în care au activat ori au calificare. O doamnă între două vârste ne spune că din noiembrie vine la agenția locală din Petroșani și nu și-a găsit de lucru, dumneaei căutând un loc de muncă în comerț. „Am lucrat la un magazin, dar s-au făcut restrângeri de activitate din cauza crizei și am rămas fără serviciu. Din noiembrie încerc să găsesc ceva, dar deocamdată nimic. Să vedem azi ce va fi”, ne-a spus doamna aflată în șomaj.
Trebuie să menționăm faptul că la acțiune au fost prezenți peste 240 de petroșeneni, în căutarea unui loc de muncă, cei mai mulți șomeri, dar unii și foști șomeri, actualmente fără serviciu de luni sau ani buni. Deci, nici vorbă că oamenii „nu vor să muncească”, cum se mai spune câteodată de către unii sau alții. Poate or fi și cetățeni care mai taie frunza la câini, dar cei mai mulți dintre cei fără serviciu, oameni onești și cu familii, mulți rămași fără muncă din cauza restrângerii activității unor agenți economici, caută locuri de muncă, unii chiar în mod disperat. Din păcate, oferta este câteodată destul de redusă pentru domeniile în care acești cetățeni sunt specializați. Plus faptul că unii angajatori cer experiență sau vechime într-un domeniu sau altul, iar mulți dintre cei care ajung să caute un loc de muncă nu așa ceva, ceea ce face mai dificilă angajarea acestor oameni.
Ideea ar fi că trebuie găsite soluții cât mai bune, mai clare, mai coerente de către reprezentanții agențiilor județene de locuri de muncă. Aceasta ar însemna că ar trebui urgentate mai multe cursuri de calificare gratuite și de perfecționare în meserii căutate pe piața muncii, în cazul nostru din județul Hunedoara și din Valea Jiului. Pe termen mediu și lung probabil că asta este soluția. Că degeaba se scot posturi, să zicem, pentru lucrători la montarea de panouri solare, iar la bursă vin oameni calificați în alimentație publică sau în amenajări interioare ori pur și simplu necalificați.

Concluzia 
Concluzia acestei burse de locuri de muncă a fost trasă chiar de șefa agenției locale din Petroșani, doamna Iudith Babțan, care, după ce acțiunea s-a terminat, ne-a oferit declarat: „În urma acestei acțiuni, din cele 248 de persoane participante, în căutarea unui loc de muncă, 25 de cetățeni au fost selectați în vederea angajării, 4 dintre aceștia fiind angajați pe loc, ceilalți urmând să aștepte răspunsul angajatorilor de săptămâna viitoare. La Bursa locurilor de muncă de la Petroșani au venit azi cu oferte 16 angajatori din Petroșani și din localitățile Văii Jiului”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii