Petroşani. De miercuri, A4 se numeşte „Amfiteatrul Aron Poantă”. Noul rector va...

Petroşani. De miercuri, A4 se numeşte „Amfiteatrul Aron Poantă”. Noul rector va fi ales prin vot universal, direct şi secret

Timp de citire: 3 minute

Conferinţa de presă a rectorului Marius Marcu de la Universitatea Petroşani a avut pe ordinea de zi patru puncte importante.

Vom începe diferit,
cu punctul al doilea de pe ordinea de zi, dedicat memoriei celui care a fost prof.univ.dr.ing. Aron Poantă, rector al Universităţii din Petroşani în perioada aprilie 2012 – iunie 2015, şi care miercuri, 8 iulie, ar fi împlinit frumoasa vârstă de 65 de ani.
În semn de preţuire, onoare şi amintire, în şedinţa Consiliului de Administraţie al Universităţii din Petroşani, din data de 6 iulie, s-a hotărât ca fostul Amfiteatru A4, unde repausatul profesor şi-a susţinut activitatea, să se numească de-acum înainte „Amfiteatrul Aron Poantă”. „Întreaga comunitate academică îşi arată întreaga recunoştinţă în semn de aleasă preţuire faţă de cel care a fost rectorul universităţii noastre, om al ştiinţei, culturii şi spiritului, un om de o deosebită valoare”, a declarat actualul rector Marius Marcu.

Cât mai mulţi absolvenţi de liceu – studenţi la UP!
Primul punct al conferinţei a cuprins date referitoare la campania de înscriere a studenţilor la Universitatea din Petroşani, desfăşurată în această vară, rectorul Marcu prezentând şi câteva date legate de acţiunile întreprinse de cadrele didactice şi de cei din conducerea universităţii pentru recrutarea a câţi mai mulţi studenţi, inclusiv din Republica Moldova
„Universitatea din Petroşani are trei locaţii unde se pot face înscrierile la admitere: Petroşani (sediul universităţii de pe Dealul Institutului), Tg-Jiu (Colegiul Tehnic nr. 2) şi Deva (Liceul Tehnologic Grigore Moisil). Campania de mediatizare a ofertei de studiu a început odată cu începerea anului universitar 2014-2015, cu deplasări ale cadrelor didactice, studenţi şi personal administrativ la târguri de prezentare şi licee din judeţele Hunedoara, Gorj, Alba, Mehedinţi, Dolj, Caraş-Severin şi din Republica Moldova. În Republica Moldova, Universitatea din Petroşani a fost prezentă în oraşul Căuşeni şi în raionul Orhei. Acolo a avut loc întâlniri cu primari, reprezentanţi ai învăţământului preuniversitar şi cu elevi aflaţi la final de studiu liceal. În perioada următoare, Universitatea din Petroşani îşi va promova oferta de studii şi la Târgul Universităţilor din România, care va alea loc în Republica Moldova, în Chişinău, Cahul şi Bălţi”, a spus, printre altele, rectorul.

Cum va fi ales rectorul
Pe 7 iulie, în cadrul universităţii a avut loc un referendum care a vizat modalitatea de alegere a rectorului pentru viitorul mandat, în perioada 2016-2020.
„În urma acestui referendum a fost aleasă ca modalitate de alegere a rectorului votul universal, direct şi secret, al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare, titulare, din cadrul universităţii, precum şi al reprezentanţilor studenţilor din Senat şi din consiliile facultăţii, urmând ca acest rezultat să fie prezentat Senatului Universităţii din Petroşani şi, mai departe, Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice” a declarat actualul rector. Care a mai susţinut că această stabilire nu produce nicio schimbare, faţă de alegerile trecute.

La ultimul punct
al conferinţei a fost trecută în revistă vizita recentă a ministrului Fondurilor Europene la Universitatea Petroşani, din 3 iulie. „S-au discutat aspecte legate de proiectele desfăşurate de către Universitatea din Petroşani, proiecte aflate în derulare şi proiecte de viitor, dar şi linii generale privind modificările aduse, menite să simplifice procedura de accesare a axelor de finanţare din cadrul Programului Operaţional al Fondurilor Europene pe perioada 2014-2020”, a declarat rectorul interimar. Care ne-a mai spus şi faptul că dintre proiectele europene pe care ar fi să le implementeze la universitate, dacă ar fi să aleagă, acestea ar fi legate de dezvoltarea laboratorului pentru studenţi şi ale activităţii de cercetare, precum şi dezvoltarea infrastructurii campusului universitar.

Tot legat de proiecte, profesorul Marius Marcu ne-a spus că unul dintre cele două proiecte pe care universitatea le implementează, în momentul de faţă, va avea lansarea vineri, 10 iulie, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Universităţii, începând cu ora 10:00. Este vorba de un proiect POSDRU, cu titlul: „Excelenţa ştiinţifică, cunoaştere şi inovare prin programe doctorale în domenii prioritare”.
Corneliu BRAN

Petroşani. De miercuri, A4 se numeşte „Amfiteatrul Aron Poantă”. Noul rector va fi ales prin vot universal, direct şi secret

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii