Petroșani / Crucea Roșie continuă seria faptelor bune

Petroșani / Crucea Roșie continuă seria faptelor bune

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

de Corneliu BRAN
Crucea Roșie România alături de Crucea Roșie subfiliala Petroșani continuă acțiunile de întrajutorare ale cetățenilor din municipiul Petroșani aflați în categoria de risc din cauza vârstei înaintate și a singurătății, a veniturilor mici și a bolilor cronice care mai de care mai grele. După cele peste 2.000 de fapte bune realizate de voluntarii Crucii Roșii Petroșani cu sprijinul Cucii Roșii România, ce au constat în ajutoare materiale și alimentare și servicii desfășurate la domiciliu, contabilizate de către noi în perioada aprilie-iunie 2020, despre o mare parte ZVJ relatând la momentele respective, datorate pandemiei cu COVID-19 și de stările de urgență și de alertă de pe teritoriul României, în luna iulie aceste gesturi umane și creștine continuă în localitatea de la poalele Parângului. E foarte bine că e așa, deoarece există foarte mulți cetățeni de lângă noi de care Statul Român aproape că a uitat și care au mare nevoie de noi toți.
Marți, 7 iulie, am purtat o discuție pe această temă cu secretarul Crucii Roșii Petroșani, Felicia Vitan. Care ne-a spus fericită că un nou lot de ajutoare alimentare și de produse sanitare a ajuns la Crucea Roșie Petroșani din partea Crucii Roșii România. Vitan a menționat că în aceste zile au fost pregătite alte 25 de pachete pentru tot atâtea persoane. Imediat după ce acestea vor fi distribuite, va mai urma o serie de 25 de astfel de pachete, în greutate de 10 kg fiecare. Iar aceste ajutoare nu se vor opri aici. Luna aceasta și viitoare se va continua această acțiune, în funcție de sprijinul pe care cei de la Crucea Roșie România îl vor da în continuare, dar și de donațiile făcute de de petroșenenii care vor să sprijine aceste persoane vulnerabile aflate în evidența Crucii Roșii Petroșani.
„Pachetele conțin alimente neperisabile de bază, precum ulei, zahăr, orez, făină, paste făinoase, biscuiți și conserve de carne, dar și produse de igienă sau sanitare, precum spirt medicinal, pastă de dinți, șervețele umede dezinfectante, sau dezinfectant pentru rufe pe bază de clor. Am pregătit deocamdată 25 de pachete, pe care le vom distribui celor aflați în cele mai mari nevoi și probleme din lista noastră, urmând ca în scurtă vreme să mai pregătim alte 25 de pachete pentru alte persoane vulnerabile pe care le avem în statisticile noastre. Acest proces va urma și, prin rotație, vom ajunge și la alte și alte sute de persoane, că în Petroșani sunt, din păcate, destule astfel de cazuri. Noi, încă de la începutul pandemiei ne-am axat pe astfel de acțiuni, plus cele în care mergem și facem cumpărături la comandă pentru bătrânii singuri și bolnavi care ne solicită. Încă mai avem și acum patru astfel de persoane care ne solicită tot la câteva zile să-i ajutăm. În plus, continuăm și să ducem hrana la domiciliu oferită de asociația condusă de domnul Gheorghe Toma, Asociația Sfinții Apostoli, cu sediul în Piața Centrală, pentru persoanele vulnerabile care nu pot să ajungă la acea cantină socială unde se oferă în continuare hrană caldă săptămânal, de luni până joi, pentru câteva zeci de persoane năcăjite. Este minunat ce face acea asociație și ne bucurăm când putem să-i ajutăm și noi, cum putem, pe cei de-acolo”, ne-a spus printre altele Felicia Vitan.
Și dacă tot suntem la capitolul „Crucea Roșie Petroșani”, în încheiere mai trebuie să adăugăm ceva important. Felicia Vitan ne-a transmis că până vineri 10 iulie se fac înscrieri pentru voluntari dornici să înceapă cursuri de prim-ajutor. Acestea sunt gratuite și pentru tineri în general și vor fi în număr de trei. Este vorba de cursuri de vară bazate pe primul-ajutor în cazuri de situații de urgență, precum situația aceasta specială de pandemie și ce trebuie făcut ca să ne ferim de acest COVID-19 dar și de alți viruși periculoși, cum să intervenim la nevoie față de cei din apropierea noastră, de situații legate de calamități naturale, cutremure și inundații în primul rând și de accidente în general.
Înscrierile pentru aceste cursuri gratuite se pot face la voluntarul Bogdan, la numărul de telefon 0727.836.235 și la voluntarul Ana, la numărul de telefon 0720.109.143. Ele se pot face până vineri, 10 iulie, până la orele 12,00, când este ultimul termen de înscriere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii