Petroşani. Copiii de la „Casa Pollicino” au vopsit, conform tradiţiei strămoşeşti, ouăle...

Petroşani. Copiii de la „Casa Pollicino” au vopsit, conform tradiţiei strămoşeşti, ouăle pentru Paşti!

Timp de citire: 3 minute

„Casa Pollicino” din Petroșani găzduiește în prezent circa 70 de copii cu nevoi speciale și are un parteneriat serios și durabil cu Primăria municipiului Petroșani. Prin acest parteneriat, instituția desfășoară an de an diferite activități constructive și apreciate de copii, prin care aceștia își pun în valoare creativitatea și imaginația ori talentul. La fel se întâmplă an de an și înainte de Sfintele Paști, când copiii participă la vop­sirea ouălor, alături de îndrumători și de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, ca repre­zen­tant al comunității locale.

Miercuri, 12 aprilie, în sala de mese și festivități, copii de toate vârstele de la „Pollicino” se bucurau din nou de această activitate. Și, cum să nu se bucure din moment ce pictatul este o mare pasiune a lor, alături de altele, care le dezvoltă aptitudinile și care le creează acea stare de bine!
În nici două ore, toate ouăle puse la dispoziția copiilor erau divers colorate în toate culorile curcubeului. Unele absolut artistic, mulți dintre copii dovedind încă o dată talentul și imaginația.
Doamna Florentina Presecan, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi și celelalte cadre didactice care se ocupă zilnic de educația acestor tineri, n-au stat deoparte, ajutându-i pe cei mici cu indicații, astfel încât nici un ou să nu scape nevopsit. Fiind și noi prezenți acolo, am văzut copii care pur și simplu nu erau preocupați de nimic ce se întâmplă în jurul lor, ci doar de vopsele și pensule și de colorarea și decorarea acestor simboluri de Paști. Impresionant tabloul!
„De fiecare dată vin cu mare drag la Casa Pollicino în preajma sărbătorilor pascale și oricând sunt invitat. E o plăcere să stai cu copiii aceștia și să vopsești ouă, e o mare bucurie și pentru ei, dar și pentru noi. Îi felicit pe cei de la Pollicino pentru grija pe care o poartă acestor copii speciali, îi felicit pe părinții lor și pe toți cei care au grijă de ei, acești copii ai noștri fiind cei mai speciali pe care comunitatea noastră îi are. Trebuie să ne bucurăm de ei, să-i sprijinim în activitatea lor zilnică de aici, faptul că această instituție există în localitatea noastră este după părerea mea o mare șansă și dar și o speranță pentru acești copii minunați și părinții lor. Noi, primăria, sprijinim cu fonduri an de an, suntem parteneri de altfel ai Casei Pollicino, aceste sume fiind necesare atât pentru întreținerea centrului, încălzirea și energia electrică, dar și pentru transportul de acasă până aici și retur”, a declarat după acțiune, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
Doamna director Florentina Presecan, care se ocupă de coordonarea activității „Casei Pollicino” încă de la începuturi și până azi, a ținut să transmită următoarele:
„În fiecare an, la Casa Pollicino, ca o adevărată casă cum ne și numim, în Săptămâna Patimilor, premergătoare marelui praznic al creștinătății, Învierea Domnului, ne pregătim cu cele cuviincioase, ca să întâmpinăm cum se cuvine această sărbătoare. Vopsitul ouălor este una dintre aceste activități, foarte așteptată de toți copiii noștri. Pregătim de asemenea pasca de Paști și cozonacii, toate făcute cu o mare fericire în suflet de către toată lumea.
Astăzi suntem bucuroși că am reușit să organizăm din nou această activitate specială, după cum vedeți toată lumea participând cu plăcere și multă imaginație la vopsirea ouălor. Sunt prezenți aproximativ 70 de copii, practic cam toți beneficiarii pe care-i avem înscriși la noi, plus alți câțiva copii în plus, fiind aici vorba și de câțiva frățiori ai unora dintre ei. Ne bucurăm și pentru acești frățiori, pentru că noi nu refuzăm niciodată pe nimeni dintre cei care ne calcă pragul și vor să participe alături de noi și copii la astfel de evenimente plăcute.
Pe această cale, le transmit părinților acestor copii minunați să aibă parte de Sfinte Paști liniștite, să primească Lumina Sfântă care să-i călăuzească și să le dea multă putere în continuare, ca să-și îngrijească și să-și ocrotească copilașii”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii