Petroșani / „Brădetul” are două toalete ecologice

Petroșani / „Brădetul” are două toalete ecologice

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Primăria municipiului Petroșani și primarul Tiberiu Iacob-Ridzi au avut și au în vedere zona Brădet.

În ultimii ani, „Brădetul” sau zona unde fiecărui petroșenean îi place să se plimbe și să stea la un grătar în week-end-urile de vară, când afară e cald și nu plouă, a suferit serioase modificări în bine. Pentru o zonă de agrement și relaxare, „Brădetul” are acum cam tot ce-i trebuie, în condițiile în care vinerea trecută a fost montate și două toalete ecologice, una pentru bărbați, cealaltă pentru femei. Ca totul să fie în regulă, acestea au fose și tot ce trebuie și sunt cuplate și la rețeaua de apă. Informația, cu valoare edilitară mare, am aflat-o de la primarul Tiberiu Iacob-Ridzi și de la Aron Dumitrescu, cel care a fost însărcinat de primar cu conducerea DADPP și care se ocupă de aceste lucrări cu rezultate vizibile, bine prizate de petroșeneni.

„Erau necesare acolo aceste toalete ecologice. Vrem ca la Brădet să facem totul pentru ca oamenii care ajung acolo în timpul liber să se simtă cât mai bine, să aibă tot ce le trebuie pentru o după-amiază plăcută”, ne-a spus primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. Care, nu demult, a anunțat, că are în vedere instalarea unui mijloc de transport tip monorai care să-i urce pe cetățeni din oraș la Brădet, dar și alte proiecte ce vizează dezvoltarea zonei de agrement de-acolo.

Cu inginerul Aron Dumitrescu am discutat și despre grătare, că din câte știm acolo primăria a montat cinci suporți de beton cu grătare, astfel încât doritorii de mici, cârnați prăjiți, frigărui și grătare de tot felul să poată să-și prepare aceste bunătăți într-un loc amenajat, în condițiile în care de mulți ani a intrat în vigoare „legea picnicului”, cum este ea denumită popular.

„Am montat cinci grătare, trei le-au furat. O să vedem ce vom face. Cu siguranță, va trebui să găsim o altă soluție, astfel încât să nu le mai poată fura”, ne-a spus Aron Dumitrescu.

Din păcate, ca de fiecare dată, unii fac frumos, amenajează, alții… sparg și fură, iar acest fenomen prost parcă nu se mai termină. Oricum e meritoriu că anul trecut, ne spunea recent șeful poliției locale, Nicolae Stăncioi, cei care au devalizat în vreo două rânduri, niște tineri din Colonie, au fost prinși și sancționați. Poate, cine știe, și amatorii de grătare (vorbim de obiect nu de carne…) vor fi depistați până la urmă. Că e clar că vorbim de niște „magneți” care fură tot ce prind din fier. Iar poliția îi cam știe, dar e mai greu să-i prindă asupra faptului…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii