Petroșani Bike Challenge – ediţia a treia

Petroșani Bike Challenge – ediţia a treia

Timp de citire: 3 minute
Inedit. Câștigătorii au luat premiul din mers
La Petroșani a  fost cu adevărat o sărbătoare a cicliștilor. De trei ani încoace, AS Bike & Run Petroșani ne-a obișnuit să organizeze competiția Petroșani Bike Challenge, acțiune menită să promoveze mișcarea la modul general și nu în ultimul rând frumusețile Munților Parâng. La această  a treia ediție au dat curs invitației zeci de cicliști din diverse orașe ale țării, precum Timișoara, Cluj, Sibiu, Craiova, Turnu Severin. Printre ei s-a aflat și o singură fată care s-a încumetat să parcurgă frumosul dar, în același timp, și dificilul traseu în lungime de 26 de kilometri. Startul a avut loc din zona Brădet, o zonă ce a impresionat prin frumusețea ei, traseul străbătând vechile drumuri de munte până în Stațiunea Parâng și retur. S-a concurat pe două categorii de vârstă la masculin, sub  35 de ani și peste  35 de ani, iar la feminin categoria a fost  Open.
Cea mai condimentată cursă din țară
Organizatorii, având largul concurs a unor  oameni  ce iubesc Masivul Parâng, au pus sare și piper într-o rețetă ce se vrea a fi din ce în ce mai bună, de la an la an. Așa se face că la kilometrul 9 al cursei,  în dreptul Cabanei Maya, proprietarul acesteia a stat în drum cu un plic cu bani în mână. Primul concurent care a trecut pe acolo a primit din mers primul premiu pus în joc. Câștigătorul a fost Andrei Nicolae Mititelu din Petrila. În dreptul Cabanei “Bujor de Munte”, la kilometrul 10 al cursei, domnul Andy Dollinger, administratorul locației amintite, împreună cu Avram Iancu au stat la linia ce marca locul sprintului intermediar „Bujor de Munte”. Primii trei concurenți care au trecut prin acel punct au fost desemnați câștigătorii sprintului, adjudecându-și premiile speciale puse în joc. Andrei Nicolae Mititelu se impune și de această dată, urmat îndeaproape de Ladislau Suciu din Uricani, urmând ca timișoreanul Mădălin Gaiță să treacă al treilea prin acel punct.
Sprintul cățărătorilor
Traseul a continuat cu 6 kilometri de urcare susținută. Având în vedere faptul ca punctul cu cea mai înaltă altitudine din traseu s-a aflat în dreptul Vilei Parâng, administratorii acesteia  au condimentat și ei cursa. Primul băiat și prima fată care au ajuns acolo au câștigat titlul  cățărătorilor „Vila Parâng”, adjudecându-și  premiile în bani puse în joc. Andrei Nicolae Mititelu din Petrila a fost foarte decis să culeagă tot ceea ce se putea în timpul cursei, acesta câștigând și premiul cățărătorilor.
Rezultatele finale
La masculin, sub 35 de ani, s-a impus în mod categoric Mădălin Gaiță din Timișoara, fiind câștigătorul și în clasamentul general. Pe locul doi a sosit Andrei Nicolae Mititelu din Petrila, iar pe locul al treilea a sosit Marian Lungu, din Petroșani, sportiv de la AS Bike Run Petroșani. La categoria plus 35 de ani s-a impus în mod categoric Mircea Stefan Veress din Lupeni, veteran al  AS Bike & Run Petroșani, un sportiv ce are calități deosebite. Pe locul al  doilea s-a clasat Titel Rușinaru din Turnu Severin,  iar pe locul al  treilea s-a clasat Radu Buriac din Timişoara. La feminin, singura fată care a participat la competiție, Camelia Gaiță din Timișoara s-a descurcat bine și a dus traseul la bun sfârșit. „Organizăm de trei ani această acțiune ciclistă, dorim să devină o tradiție şi un reper în viața Petroșaniului. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și care și-au dat  concursul pentru sprijinirea  mișcării sportive, cât și tuturor colegilor de echipă”, a declarat Avram Iancu, președintele AS Bike  Run Petroșani. Nu ar fii fost nimic posibil fără ajutorul  celor de la Cabana Montana din Stațiunea Straja, al cărui administrator (Emil Părău) a sprijinit această acțiune chiar dacă s-a desfășurat în Masivul Parâng; Socom Unirea Unitatea 44 Auto Moto Petroșani, (Service Nicolae Muntean ); Magazinul de Cafea din Petroșani (Gabi Ciolacu); Cabana Maya; Cabana „Bujor de Munte” (Andy Dollinger); Vila Parâng; Salvamont Petroșani; Jandarmeria; Poliția Locală Petroșani; primarul Tiberiu Iacob Ridzi; echipa AS Bike & Run Petroșani, dar și numeroși voluntari.
Loredana JUGLEA
Petroșani Bike Challenge – ediţia a treia

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii