Petroşani. A început modernizarea drumului spre Parâng

Petroşani. A început modernizarea drumului spre Parâng

Timp de citire: un minut

Așa cum ziarul nostru a anunțat încă de luna trecută, când vă spuneam că s-a dat „undă verde” lucrării de pe strada Maleia, foarte importantă în contextul în care vorbim de strada ce leagă Stațiunea turistică Parâng cu municipiul Petroșani, așa s-a și întâmplat, marți 9 mai 2023 începând lucrările de reabilitare.

Primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, ne-a informat că nu doar strada Maleia a intrat în reabilitare, ci, concomitent, și strada General Vasile Milea, o stradă din buricul localității ce avea nevoie de asemenea să fie modernizată. Ambele lucrări sunt finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.
„Astăzi au demarat lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor Maleia și general Vasile Milea, un obiectiv investițional finanțat prin PNI Anghel Saligny.
Valoarea totală a investiției este de 10.022.478,62 lei, din care alocarea financiară pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny este de 9.794.690,19 lei.
Prin modernizarea acestor străzi va crește siguranța circulației autoturismelor și confortul participanților la trafic, însă realizarea acestui obiectiv investițional vizează și reducerea cantității de praf, a zgomotului și a vibrațiilor. Să nu uităm de importanța străzii Maleia în ceea ce privește nu doar cetățenii din zonă, ci și turismul local, astfel că odată cu reabilitarea acestui drum vom aduce confort și siguranță și turiștilor care vin în stațiunea noastră. Iar proiectele în materie de reabilitarea și modernizarea drumurilor nu se încheie aici, în acest an urmând să fie reabilitată și strada Slătinioara, dar și câteva străzi din zona Turnului de apă. Vrem ca în următorii doi ani la Petroșani să cam definitivăm tot în materie de drumuri, practic să avem toate drumurile reabilitate sau modernizate”, ne-a transmis primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii