Petrila investește în viitorul campionilor la lupte

Petrila investește în viitorul campionilor la lupte

Timp de citire: 2 minute

În ultimii ani luptele libere din Valea Jiului au crescut mult prin valoarea sportivilor. CS Inter Petrila este cunoscut ca un club cu tradiție în acest sport, iar cei legitimați aici nu se dezmint.

Cristian Ciotir și Iosif Szabo sunt recent medaliați ai campionatului național de juniori II de la Constanța. Cei doi cu cucerit medalia de argint, respectiv medalia de bronz. Cristian Ciotir are 17 ani și este elev în clasa a XI-a la Colegiului Național ”Carmen Sylva” Petroșani și concurează la categoria de 54 de kg. “Pentru mine aceasta este cea de-a doua medalie națională. Prima am cucerit-o la campionatul național de junior I de la Craiova din luna martie. Practic luptele de la vârsta de 9 ani și vreau să-mi fac un viitor din asta. Îmi doresc să fac lupte, când voi termina cu perioada junioratului, la un club profesionist de seniori. Acum mă pregătesc de finala campionatului național pe echipe și pentru finala individuală pe nisip de la Mangalia”, spune sportivul pregătit de Marian Lukacs. Iosif Szabo are 17 ani și este elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila și concurează la categoria 58 de kg. Pentru sportivul legitimat la CS Inter Petrila este prima medalie cucerită anul acesta și spune că este mulțumit de bronzul din palmares cu toate că putea mai mult. “Vreau să dedic această primă medalie domnului Corbei care m-a ajutat să mă pregătesc suplimentar față de ceea ce fac eu la antrenamente. A fost un an cu multă muncă pentru mine și mă bucur că am reușit să deschid drumul spre medalie. Fac lupte de la 7 ani și în viitor vreau să practic acest sport la un nivel mai performant”, a declarat Iosif Szabo. Sportivii petrileni se pot lăuda cu rezultate bune și la lupte libere pe nisip, acolo unde Mădălin Pușok s-a clasat pe locul al treilea la campionatul național.

Sofia, cea mai tânără practicantă

Sofia-Inter-petrilaPrintre atâția băieți la CS Inter Petrila, Sofia Lukacs este cea mai tânără practicantă a acestui sport și la doar 7 ani este deja medaliată la competițiile județene. Micuța sportivă, pregătită chiar de tatăl ei Marian Lukacs, a obținut o medalie de bronz la categoria 27 de kg și este optimistă în ceea ce privește următoarele competiții la care va lua parte.

35.000 de lei pentru lupte

Primăria Petrila acordă o deosebită importanță acestui sport pentru care alocă o sumă de 35.000 de lei pe an, sumă din care sportivii se gospodăresc cum știu mai bine. “Nu este un sport costisitor ca altele, dar totuși ne descurcăm. Pe această cale vrem să mulțumim clubului Petrila, domnului Ciprian Preda și Primăriei Petrila pentru faptul că este alături de noi, iar Petrila este cunoscută cu tradiție în acest sport”, a declarat antrenorul Marian Lukacs.

Loredana JUGLEA

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii