Petrila. Fac mărțișoare pentru a aduce primăvara la azilul de bătrâni

Petrila. Fac mărțișoare pentru a aduce primăvara la azilul de bătrâni

Timp de citire: 3 minute

Sunt copii din Petrila. Lasă tot și, după orele de curs, se întâlnesc la biserică pentru a confecționa mărțișoare. Vor ca, mai apoi, să le vândă, așa cum au făcut și în ultimii ani, iar cu banii strânși să aducă primăvara la azilul de bătrâni din Lonea, dar să meargă și într-o excursie. Andreea Muțiu este cea care reușește să-i adune la un loc pe acești copii, pe care îi numește “minunații”.

Zeci de mânuțe dibace muncesc de zor zilele aceastea pentru a întâmpina primăvara în modul lor unic. Locul de întâlnire este Biserica “Sf. Nicolae” din cartierul Brătianu, Petrila, acolo unde nerăbdători, copiii de gimnaziu vin pentru a confecționa mărțișoare. Decupează, lipesc, pictează, desenează, și așa dau naștere, fiecare în felul lui, acestui simbol al primăverii: mărțişorul.

„În aceste zile de primăvară timpurie sărbătorim mărțișorul cu implicarea acestor copii, care de la un an la altul sunt tot mai mulți. Facem tot felul de activități, adaptate în funcție de perioada anului, iar acum confecționăm mărțișoare. Fiecare copil vine cu magia lui, cu imaginația, iar la final ies mărțisoare unice, foarte frumoase”, a declarat Andreea Muțiu, coordonator al activităţii.

Standuri cu mărțișoarele confecționate de către cei mici vor fi la mai mai multe biserici din Petrila, în zona cunoscută de petrileni ca “La Brujan”, dar și la Petroșani. Copiii vor ca cu banii obținuți să aducă o bucurie la început de primăvară bunicuților de la azilul de bătrâni din Lonea. Dar și, din ce le mai rămâne, să organizeze o excursie pentru ei.

„Am avut și anul trecut mai multe ieșiri cu copiii, după activitățile pe care le-am realizat împreună, iar asta îi motivează. Am fost cu ei la mănăstirea Prislop, la Arsenal Parc, la cinema, în drumeții, în așa fel încât să-i stimulăm să participe la acțiuni, și practic să le arătăm că munca lor este răsplătită. Anul acesta standurile cu mărțișoare vor fi aici la noi în biserică, la Sf.Nicolae din Petrila, la biserica părintelui Iulian de la capăt de linie, la cea din Petroșani de lângă Onix, dar și vis-a-vis de Penny în Petrila. Noi am pregătit foarte multe mărțișoare, de diferite modele, și după această comercializare nădăjduim că vom reuși să ne atingem scopul, de a aduce o raza de bucurie în inimile vârsnicilor de la azil” a mai adăugat Andreea Muțiu, coordonat activitate.

Faptul că părerile lor contează, și chiar se ține seamă de ele, îi determină pe copii să se implice.

„Ne-ați văzut anul trecut, ne vedeți anul acesta și, cu siguranță, ne veți vedea și anul care vine. Noi suntem “minunații”, așa cum ne spune Didi, femeia care ne-a arătat cum să lucrăm în echipă, cum să fim uniți și alături unul de celălalt. La fiecare sărbătoare, noi facem câte un mic târg, unde vindem obiectele confecționate chiar de noi. Lucrăm cu mare drag la ele, și este o bucurie când vin oamenii și le cumpără, pentru că știm că din banii strânși vom putea dărui mai departe”, a spus una dintre fetițe.

„Fiecare dintre noi pregăteşte o felicitare și pentru mama, și scrie un mesaj din suflet. Excursiile la care mergem ne motivează și ne fac mult mai uniți”, a adăugat o altă elevă.

„Venim cu drag să facem mărțișoare pentru că e prilej de a ne întâlni cu prietenii. Ne distrăm, dar și lucrăm. Suntem practic o familie care vrea să facă lumea fericită prin lucrurile confecționate”, a spus o altă fată.

Au fost copii care și-au descris activitatea în versuri.

”Chiar dacă nu sunt perfecte, sunt lucrate cu tandrețe. De mânuțe mititele, care au pus suflet în ele”, ne-a mai spus, curajoasă, o fetiță.

Cu siguranță, în perioada următoare începe goana după mărțișoare. Achiziționând unul dintre cele realizate de acești copii, puteți face o triplă bucurie: în primul rând copiilor de la care le veți achiziona, și care vor merge în excursie, în al doilea rând bunicilor de la azil, și nu în ultimul rând persoanei căreia îi veți dărui podoaba.

Găsiţi strandurile cu mărțișoarele confecționate manual din această duminică în locațiile anterior menționate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii