Peştera Bolii, vizitată de country managerul Băncii Mondiale

Peştera Bolii, vizitată de country managerul Băncii Mondiale

Timp de citire: 3 minute

Zilele trecute, o delegaţie de la Banca Mondială, condusă de country manager Elisabetta Capannelli, s-a aflat în Valea Jiului, vizitând Mina Petrila.

„Pentru noi
a fost o surpriză plăcută să vedem că cei care au organizat vizita delegaţiei Băncii Mondiale în Valea Jiului au considerat că Peştera Bolii trebuie să fie vizitată de aceşti înalţi oaspeţi. Am fost încântaţi să vedem cum o somitate mondială, cum este doamna Elisabetta Capannelli, country manager la Banca Mondială pe relaţia cu România, împreună cu cei din delegaţie au venit la peşteră şi s-au arătat entuziasmaţi de frumuseţea peşterii noastre. La plecare, impresiile dumnealor au fost consemnate în Cartea de Onoare a peşterii, oglinda sentimentelor celor care au păşit de-a lungul vremii în Peştera Bolii. Pe lângă frumuseţea peşterii şi faptul că au văzut ce se poate vedea şi face în peşteră, oaspeţii din delegaţia de la Banca Mondială au fost încântaţi şi de activitatea ecologică efectuată de Asociaţia Petro Aqua, în mod special o activitate desfăşurată cu copiii din Petroşani şi din cadrul asociaţiei. Au fost interesaţi să audă proiectele noastre pe linie de ecologie, s-au uitat la imagini, au fost impresionaţi de acea mascotă făcută de copii din pet-uri şi de acel panou prin care noi promovăm copiii şi acţiunile lor. Din discuţiile purtate cu dumnealor, au aflat că suntem sprijiniţi în acţiunile noastre foarte mult de către cei de la Apele Române Jiu-Craiova, prin SHI Petroşani, cu sprijinul necontenit al domnului inginer Sorin Corici. Ca proiect inedit le-au plăcut ideea noastră, aceea prin care copiii merg la anumite acţiuni pe stradă şi se adresează, cu acea invitaţie, direct persoanelor adulte, rugându-i să păstreze natura cât mai curată şi apele din jur cât mai cristaline. Fapt inedit, la plecare, în Cartea de Onoare a dorit să scrie câteva gânduri şi doamna Arabela Aprahamian, fostul şef al misiunii Băncii Mondiale din România, o româncă din judeţul vecin, Gorj. Doamnei, plăcându-i ce-a văzut şi a auzit, ne-a scris pe lângă altele că doreşte să devină membru al asociaţiei noastre. Dacă doamna citeşte aceste rânduri sau i se transmite, îi spunem că am şi luat în calcul această dorinţă şi se poate considera deja membru de onoare al asociaţiei noastre”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Ecologice „Petro Aqua” Petroşani, Imre Szuhanek.

Am citit
şi noi rândurile scrise de Arabela Aprahamian: „Vă felicit din toată inima pentru ceea ce faceţi. Sunt impresionată şi aş dori să mă implic personal în activităţile dumneavoastră, eventual şi prin a deveni membru al asociaţiei. Cu multă stimă şi respect pentru iniţiativele dumneavoastră”. Iată că încet, încet, Peştera Bolii devine tot mai cunoscută şi mai vizitată de delegaţii interne şi internaţionale. Acest lucru demonstrează încă o dată că cei care conduc destinele acestei peşteri fac bine ceea ce fac, ei reuşind ca în câţiva ani să aducă peştera la nivel turistic ridicat, Peştera Bolii devenind un brand turistic hunedorean. Să sperăm că prin implicarea şi sprijinul doamnei de la Banca Mondială, în calitate de membru de onoare al asociaţiei petroşenene, „Petro Aqua” va reuşi să pună în aplicare un proiect interesant, pe linie de ecologie şi, de ce nu de dezvoltare a infrastructurii din zonă, proiect menit să dezvolte şi mai mult zona unde avem o peşteră şi o cetate dacică, dar şi alte locuri minunate pe unde trece Jupâneasa şi şoseaua din zonă.
Corneliu BRAN

Peştera Bolii, vizitată de country managerul Băncii Mondiale

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii