Peste 300 de saci de deșeuri menajere strânși în câteva ore la...

Peste 300 de saci de deșeuri menajere strânși în câteva ore la Petroșani și Valea de Pești

Timp de citire: 2 minute

Având în vedere că în data de 22 martie se sărbătorește, ca în fiecare an, Ziua Mondială a Apei”, o bună parte din angajații  Sistemul Hidrotehnic Independent Petroșani din cadrul Administrației Bazinale de Apă Jiu-Craiova au participat miercuri, 15 martie, la o amplă acțiune de ecologizare și igienizare a unor râuri și pâraie din vestul și estul Văii Jiului.

Peste 40 de angajați ai SHI Petroșani au putut fi văzuți miercuri dimineața la lucru, atât în localitatea Uricani, în zona Valea de Pești, cât și în localitatea Petroșani, pe cursurile de apă Maleia și Staicului. Și să nu credeți că oamenii aceștia puși pe treabă n-au avut ce mizerii să strângă, mai cu seamă pe cele două pâraie din Petroșani, oarecum celebre pentru poluarea lor cu deșeuri aruncate din amonte, dar și din zona pieței de „clasicii” nesimțiți ai acestei frumoase urbe din Valea Jiului, dar care cu nici un chip nu poate scăpa de acești poluatori. Dacă vă spunem că în câteva ore s-au umplut de către angajații de la ape 364 de saci de deșeuri menajere, cu de toate, începând  cu pet-uri și continuând cu textile și obiecte vechi de tot felul, plus ambalaje și sticle sau saci rupți și așa mai departe, credem că v-ați făcut o impresie destul de clară la ceea ce spunem. Iar cei mai mulți dintre acești saci au fost umpluți la Petroșani, cam cum se întâmplă de fiecare dată!

„Tot noi am pus la dispoziția angajaților materiale și utilaje necesare ecologizării de azi, respectiv saci, mănuși și două autoutilitare în care s-au încărcat și dus unde trebuie sacii plini cu deșeuri menajere. S-a acționat pe Maleia, pe traseul Judecătorie, Complexul Energetic Hunedoara – Piața Centrală, iar pe Pârâul Staicului s-a început din zona străzii Saturn, apoi s-a continuat în zona străzii Aviatorilor, până la podul de pe DN 66. La Uricani, Valea de Pești și Câmpu lui Neag, s-a făcut ecologizare pe Pârâul Buta și pe Pârâul Valea de Pești – confluența cu Jiul de Vest, plus zona de lângă baraj. Deșeurile colectate în urma acestor acțiuni de ecologizare și igienizare, pe care noi o facem în fiecare început de primăvară, sunt depozitate în containere de la punctele de precolectare deșeuri, după care urmează să fie transportate la depozitul conform de la Bârcea Mare de către Supercom SA.

Suntem mulțumiți de munca efectuată azi, dar, personal, sunt trist că și în această primăvară am găsit atâtea și atâtea mizerii aruncate de o parte din cetățenii care stau la case în apă. Oameni care din nefericire nu înțeleg sub nici un chip că apa pârâului sau a râului nu e coș de gunoi sau container. Apa înseamnă viață, sănătate și de aceea rolul nostru, al tuturor, este să-i facem pe acești oameni să înțeleagă că nu e bine ce fac și să-și schimbe mentalitatea și obiceiurile proaste”, ne-a declarat după acțiune, inginerul Sorin Corici, șeful SHI Petroșani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii