Peste 12.200 de doze de vaccin antigripal distribuite de DSP

Peste 12.200 de doze de vaccin antigripal distribuite de DSP

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

DSP Hunedoara, prin vocea directorului Sebastian Mezei, ne anunță că a distribuit către unitățile spitalicești și medicii de familie din județul Hunedoara 12.295 doze de vaccin antigripal, „VaxigripTetra”. Specialiștii spun că vaccinul antigripal poate fi administrat concomitent cu cel împotriva COVID-19, „fără probleme”. Tot șeful DSP Hunedoara ne spune că o nouă tranșă de vaccin antigripal, pentru acest sezon rece, va ajunge cât de curând tot la medicii de familie.

 

„În perioada imediat următoare vor mai fi distribuite către medicii de familie peste 9.600 de doze de vaccin antigripal. Vaccinurile împotriva COVID-19 pot fi administrate simultan sau la orice interval de timp cu alt produs din Programul Național de Vaccinare (PNV) destinat copiilor și grupelor populaționale aflate la risc (vaccinarea antigripală, vaccinarea anti-HPV), profilaxia tetanosului sau alte produse vaccinale care dețin autorizație de punere pe piață în România”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

Înainte de a încheia, trebuie știut faptul că sezonul gripal 2021-2022 aduce câteva noutăți pentru acest tip de vaccine. În primul rând, cum se face în fiecare an, compoziția vaccinurilor antigripale a fost actualizată. Toate vaccinurile antigripale sunt cvadrivalente (au patru componente), adică sunt concepute pentru a proteja împotriva a patru virusuri gripale diferite (două virusuri „A” și două virusuri „B”).

Specialiștii medicali și cei de la DSP Hunedoara ne mai spun că vaccinurile antigripale și vaccinurile anti-COVID-19 pot fi administrate în același timp, fără niciun fel de problemă.

În farmacii, o doză de vaccin „VaxigripTetra” costă circa 50 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii