Percheziţii în judeţ, la contrabandiştii de ţigări

Percheziţii în judeţ, la contrabandiştii de ţigări

Timp de citire: un minut

Miercuri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu lucrători de poliţie ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, au efectuat 28 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Percheziţiile au avut loc în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigarete.
Aşa cum arată sursele oficiale, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015 membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au introdus pe teritoriul României, din Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal  importante cantităţi de ţigarete, ce erau ulterior valorificate pe teritoriul naţional.
Din probele administrate în cauză a rezultat că membrii grupării transportau  ţigaretele cu ajutorul unor utilitare cât şi prin intermediul unor servicii de curierat.
Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 euro.
În cauză, au fost emise 20 de mandate de aducere, la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Suceava, pe numele unor persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă.
Suportul de specialitate tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
Mihaela PETROŞAN

În noaptea de 7 spre 8 iulie 2015, cu ocazia flagrantului realizat pe raza judeţului Cluj, membrii grupării, în încercarea de a-şi asigura scăparea, au spart trei baraje ale poliţiei, reuşindu-se oprirea unuia dintre autoturisme pe raza localităţii Aiud.
De asemenea, cu ocazia unui control rutier efectuat pe raza municipiului Oradea, a fost identificat liderul grupului infracţional care acţiona pe raza municipiului Sighet, având asupra sa 50.000 euro şi 30.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii