Pentru că UDMR vrea / Tot votul pe liste e mai bun

Pentru că UDMR vrea / Tot votul pe liste e mai bun

Timp de citire: 2 minute

Ieri, într-o întâlnire cu presa, deputatul european Iuliu Winkler, liderul UDMR Hunedoara, a salutat decizia revenirii la votul pe liste atât pentru alegerile locale, cât şi pentru cele parlamentare.

Totuşi, europarlamentarul hunedorean atrage atenţia că revenirea la votul pe liste nu va produce efectul scontat, dacă partidele politice nu vor avea voinţa politică necesară restructurării şi reformării din interior a propriilor organizaţii.

„În 2008, UDMR a fost singura formaţiune care a avertizat cu privire la faptul că votul uninominal va avea efecte catastrofale pentru politica din România. La rândul meu, am afirmat, atunci, că votul uninominal este asemeni unei rulete ruseşti”, a declarat liderul UDMR Hunedoara.

În opinia sa, votul uninominal a contribuit semnificativ la deteriorarea modului în care se face politică în România, la performanţa din ce în ce mai slabă a Parlamentului, la diminuarea calităţii acţiunii politice. „Prin introducerea votului uninominal nu am câştigat nimic, dar am fost aproape de a pierde totul”, a subliniat Winkler, care a adăugat că nu crede în posibilitatea organizării de alegeri anticipate.

Liderul UDMR Hunedoara a mai spus că în noul context, pentru organizaţia pe care o reprezintă „se redeschide o şansă” de a recâştiga fotoliul de deputat avut până în 2004. „Vom petrece următorul an muncind cu speranţă pentru alegerile locale şi pentru cele parlamentare”, a mai spus Winkler.

Raport de activitate

Cu acelaşi prilej, Iuliu Winkler a prezentat şi raportul activităţii pentru sesiunea parlamentară 2014-2015. „Am intitulat acest raport de activitate Instabilitate şi criză structurală în Europa pentru că, din păcate, acest prim an de după alegerile europene din 2014 a fost caracterizat de o adâncirea unor crize cum este cea provocată de Rusia la graniţele de est ale UE, cum este criza migraţiei, de prelungirea efectelor crizei economice şi sociale în statele membre, precum şi de criza din Grecia care arată că de fapt UE se confruntă cu o criză structurală”, a explicat Iuliu Winkler.

În context, deputatul european şi-a declarat îngrijorarea cu privire la exacerbarea acţiunii politice de tip extremist în cadrul statelor membre şi din Parlamentul European. „Ne confruntăm cu o criză de încredere alimentată de manifestările antieuropene ale unor partide politice. (…) La nivelul Parlamentului European se încearcă implementarea unor soluţii antieuropene. Am pierdut solidaritatea europeană. (…) Unul dintre cele mai importante obiective ale mele va fi acela de a acţiona pentru revenirea la soluţiile fundamentate pe solidaritate, pentru revenirea la metoda comunitară în luarea deciziilor”, a mai declarat Iuliu Winkler.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii