Pentru pompierii hunedoreni / Continuă zilele de foc

Pentru pompierii hunedoreni / Continuă zilele de foc

Timp de citire: 2 minute

Echipajele de pompieri hunedoreni au intervenit, marţi, la două incendii, trei arderi de vegetaţie uscată, o salvare de persoane pe râul Strei, două incendii la groapa de gunoi a Devei, un transport apă, doi copaci căzuţi pe carosabil şi trei transporturi ale unor pacienţi de la domiciliu la ambulanţă în Deva şi Petroşani.

La Deva, Detaşamentul de Pompieri a intervenit cu un echipaj alcătuit din patru subofiţeri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o ghenă de gunoi. Au ars două tomberoane din plastic, reziduuri menajere şi izolaţia de pe peretele clădirii alăturate pe o suprafaţă de 15 metri pătraţi.

Garda de intervenţie Geoagiu a acţionat, cu un echipaj format din şase subofiţeri sprijinit de o autospecială cu capacitate de 9.000 litri, în localitatea Rapoltu Mare pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism neînmatriculat. În ciuda eforturilor pompierilor autoturismul a ars în totalitate. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit ca urmare unui scurtcircuit electric.

Pompierii Detaşamentelor Deva şi Hunedoara au fost implicaţi în stingerea a două incendii de vegetaţie uscată în localităţile Bălata şi Plopi. Arderile s-au manifestat, în total, pe aproximativ 1.500 metri pătraţi.

De asemenea, pompierii Detaşamentului Deva au intervenit pentru salvarea a patru persoane, trei copii şi un adult, rămase blocate ca urmare a deversării controlate a barajului Subcetate, pe o insulă creată pe râul Strei. Cei trei copii, doi fraţi – băiat şi fată în vârstă de 7 ani -, şi o fetiţă de 4 ani, împreună cu un bărbat de 39 de ani s-au aventurat pe o insulă de pământ aflată în mijlocul râului Strei, în apropierea podului din localitatea Petreni. După deversare nivelul apei a crescut rapid motiv pentru care cei patru nu au mai putut ajunge la mal fără a risca să fie luaţi de torent. Pompierii deveni au deplasat la locul intervenţiei tehnică de salvare din apă reuşind să aducă în siguranţă la mal cele patru persoane cu ajutorul cordiţelor de salvare. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Tot pompierii Detaşamentului Deva au fost implicaţi şi în două operaţiuni de stingere a incendiilor reizbucnite la groapa de gunoi a municipiului. Arderea, cauzată de autoaprinderea acumulărilor de metan produse în urma degradării accelerate a deşeurilor, din cauza căldurii, care a generat fum dens s-a manifestat pe aproximativ 300 de metri pătraţi. Din data de 17 iulie, pompierii deveni au intervenit de şase ori pentru stingerea incendiilor izbucnite la groapa de gunoi.

Pompierii Staţiei Brad au efectuat un transport de apă menajeră în oraşul Brad pe strada Plaiului, iar pompierii Detaşamentului Petroşani şi cei ai Secţiei Ilia au intervenit pe strada Piscului, în municipiul Petroşani, respectiv pe DN 7, în localitatea Săcămaş, pentru degajarea unor copaci căzuţi pe carosabil şi firele electrice.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii