Pentru luptătorii hunedoreni, / Un an de pus în ramă

Pentru luptătorii hunedoreni, / Un an de pus în ramă

Timp de citire: 2 minute
Judeţul Hunedoara  a adunat 19 medalii la ultimele campionate naţionale de lupte libere, o performanţă deloc de neglijat, care îi poate aduce pe luptători în topurile de la final de an.
„Cu siguranţă  acesta a fost cel mai bun an pentru luptătorii din judeţul nostru, iar sportivii vor fi printre laureaţii finalului de an în topurile cu cei mai buni din judeţ. Anul acesta s-au obţinut nu numai medalii la naţionale, ci şi medalii la Mondiale sau la Balcaniadă. Chiar sunt foarte mândru de tot ceea ce au realizat luptătorii din întreg judeţul”, a declarat Gheorghe Răducu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Libere Hunedoara.
Sportivii de la CSŞ Petroşani nu sunt singurii care au fost în centrul atenţiei, antrenorul Ioan Boca de la CSŞ Hunedoara planificase pentru acest concurs câştigarea a trei medalii de aur şi a altora, cât mai multe, mai puţin strălucitoare. Din păcate, sportivii săi au plătit tribut lipsei de concentrare în finale şi au ratat cinci titluri naţionale, obţinând doar cinci medalii de argint şi patru de bronz. Titlurile de vicecampioni naţionali au fost obţinute de Alexandra Jucan (37 kg), Simona Tiliuţă (48 kg), Mădălin Foro (29 kg), Ramon Şimon (38 kg) şi Bogdan Buhăianu (73 kg), iar medaliile de bronz au intrat în palmaresul sportivilor Denis Căldăraş (38 kg), Ana Maria Pătraşcu (48 kg), Georgiana Pădurariu (48 kg) şi Laura Miron (52 kg).
„Ştiu că Bogdan Buhăianu e cel mai bun din ţară la categoria sa, iar el şi alţi doi dintre medaliaţii cu argint ar fi trebuit să fie campioni naţionali. Din păcate, le-a lipsit concentrarea sau au avut ghinion în finale şi au pierdut medaliile de aur. Oricum, la general, rezultatele sunt foarte bune, un număr de nouă medalii la o competiţie fiind demn de remarcat. Avem o generaţie bună şi cred că aceşti copii pot aduce în viitor noi performanţe pentru clubul nostru”, a spus Ioan Boca.
Reprezentanţii clubului CNS „Cetate” Deva au reuşit să demonstreze şi ei valoarea ridicată a şcolii hunedorene de lupte. Cea mai bună performanţă la această competiţie a fost obţinută de Izabela Fodor (categoria 26 kg), sora multiplei campioane naţionale şi vicecampioane balcanice Denis Fodor. „E la fel de talentată ca şi sora ei şi sper că va călca apăsat pe urmele sale pe podiumurile internaţionale şi la lotul naţional”, a spus antrenorul sportivei, Suraj Moravan. Bilanţul clubului din Deva a fost completat de medalia de argint obţinută de Alexandru Tămaş (ctg. 35 kg), antrenat de Doru Ailincăi, şi de medaliile de bronz cucerite de Ana Bichescu (ctg. 37 kg) şi Raluca Cojocaru (ctg. 65 kg) şi de alte şase clasări pe locul cinci. „A fost un concurs cu foarte mulţi participanţi care s-a desfăşurat în condiţii foarte bune, pe patru garnituri de saltele. Rezultatele sunt foarte bune şi completează bilanţul excelent avut de secţia de lupte în anul 2015”, a afirmat antrenorul Suraj Moravan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii