Pentru el nu se găseşte un titlu onorific

Pentru el nu se găseşte un titlu onorific

Timp de citire: 2 minute

A împlinit, recent, 36 de ani şi are un palmares impresionant, la care mulţi jucători de rugby încă visează. Cu două Cupe Mondiale la activ, cu patru  titluri de campion naţional, două Cupe ale României şi numeroase selecţii la Naţională, Cosmin Raţiu are o mare tristeţe: autorităţile locale l-au uitat. Dar el continuă să impresioneze prin tot ceea ce face. Şi o face bine.

Rugbistul de 36 de ani, Cosmin Raţiu, născut în Valea Jiului şi călit în sportul de performanţă la Minerul Lupeni şi Ştiinţa Petroşani joacă, în prezent, sub culorile echipei CSM Bucureşti. Cu două Cupe Mondiale la activ, cu patru  titluri de campion naţional, două Cupe ale României şi numeroase selecţii la Naţională, Cosmin Raţiu are o mare tristeţe în suflet. După atâta timp, factorii locali din zonă nu au găsit o modalitate de a răsplăti, onorific vorbind, meritele jucătorului, măcar cu o medalie „Pro Urbe”, dacă nu u un titlu de cetăţean de onoare. Dacă noi nu ştim să preţuim ceea ce avem, în schimb o fac alţii. Prin cuvinte frumoase şi palme morale pe care ar trebui să le resimţim.

„A trecut pe la echipe precum Minerul Lupeni, Știinţa Petroşani, Dinamo Bucureşti, Stade Montois, Farul Constanţa sau CSM Bucureşti. Este multiplu campion naţional şi are două Cupe Mondiale la activ. A adunat 35 de selecţii în echipa naţională pentru care a marcat două eseuri, împotriva Cehiei, în 2007, la Praga, şi împotriva Ucrainei, în 2011, la Kiev. A dat piept cu coloşii din mai toate forţele lumii, fiind pe teren în meciuri contra Franţei, Scoţiei, Irlandei, Noii Zeelande, Italiei sau Angliei. A băgat frica în legendarul Steve Thompson şi nu a ezitat să se ia de gât cu câte patru englezi în acelaşi timp. Are 1,97 înălţime şi 120 de kilograme, este mare, puternic şi al naibii de inimos. Sunt  mândru că am avut onoarea să dau mâna cu un asemenea campion”, este mesajul impresionant  al lui George Cristian, pe o reţea de socializare.

„Am citit şi eu mesajul şi am fost impresionat de faptul că oamenii nu mă uită şi se gândesc la mine. Vă daţi seama că mi-aş dori să nu fiu uitat nici de oraşul meu natal. Îmi doresc un titlu de cetăţean de onoare, dar dacă nu se poate asta e. Eu voi continua să joc atât cât voi putea şi voi purta locurile natale în inimă”, spune jucătorul care a absolvit atât şcoala de antrenori cât şi Academia de Rugby. Nu demult, Cosmin Raţiu ne destăinuia: „Când nu voi mai putea să joc rugby, voi dori să fiu antrenor la Ştiinţa şi să o duc pe locuri fruntaşe în Superligă. Din păcate, în Vale nu se mai vrea performanţă. Dacă s-ar vrea cred că cei din Consiliul Local s-ar putea implica. Dacă nu aş fi fost rugbist, m-aş fi făcut miner. Mereu am fost curios să văd cum e. Uşor nu cred că e. Respect minerii din Valea Jiului pentru munca pe care o fac”, a declarat marele campion.

Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii