Pentru Edil Urban Petrila / Anul 2015 – ultimul an de insolvenţă?

Pentru Edil Urban Petrila / Anul 2015 – ultimul an de insolvenţă?

Timp de citire: 3 minute

Dacă în urmă cu câţiva ani la societatea de gospodărie a Petrilei gaura era cât casa şi se vorbea de faliment ca de ceva sigur, în momentul de faţă „corabia” a fost redresată. Poate, prin vara anului ce bate la uşă Petrila se va putea mândri că este singura localitate din Valea Jiului unde societatea de gospodărie a localităţii va fi curată, adică nu va mai avea datorii şi nici găuri.

Miza pe lucrări de calitate şi la timp

Pe ultima sută de metri a anului 2015, am stat de vorbă cu directorul Vasile Costache. Care ne-a spus că e mulţumit şi de cum s-au mişcat angajaţii, de cum au muncit şi de cum şi-au văzut de treabă. Angajaţii au înţeles că singura soluţie este respectarea programului de lucru şi munca de calitate. Costache este mulţumit şi de relaţia cu primăria şi cu consiliul local, care, prin lucrările alocate societăţii de gospodărie locală au reuşit să ajute la redresarea situaţiei financiare. „Fireşte, dacă nu erau mulţumiţi de munca noastră şi de rezultatele financiar-contabile din ultimii ani, nu ne-ar mai fi dat lucrări. Însă, văzând că ne facem treaba şi că încercăm mereu să efectuăm lucrări de calitate, dar şi să ne încadrăm în termenele stabilite, ne-au sprijinit în continuare. În anul care vine avem deja în plan, cu acordul consiliului local, două lucrări mai mari, una la spital, unde reabilităm clădirea, şi cealaltă la primărie, unde vom efectua nişte lucrări de amenajare şi de reparaţii, în corpul administrativ şi în sala de festivităţi – Casa Cununiilor, cum i se mai spune. Pe lângă aceasta mai sperăm să avem lucrări de reabilitare termică la câteva blocuri, toate acestea aducând societăţii un echilibru şi o stabilitate, astfel încât să respectăm programul de plată impus şi să putem scăpa de insolvenţă”, ne-a declarat Vasile Costache.

Un an „bunicel”…

Şi fiindcă e vremea de bilanţ, iată şi câteva realizări efectuate de Edil Urban Petrila în 2015, spuse chiar de directorul societăţii: „În anul 2015 am reuşit să avem un volum necesar de lucrări, atât pe construcţii industriale, cât şi pe construcţii civile. Am reuşit, totodată, să mai achiziţionăm două pluguri pentru dotarea a două utilaje, un compactor şi un buldo-excavator, pluguri de care oraşul avea nevoie pe timp de iarnă. Avem un personal de 96 de persoane cu care zic eu că ne descurcăm în momentul de faţă, iar pe timpul verii am avut 120 de persoane, necesare la diferite lucrări”.

Dorinţe pentru anul viitor…

Pentru 2016, Vasile Costache are câteva dorinţe: „Sperăm să fie un an mai bun decât 2015. În primul rând, sperăm să ningă ca să putem să folosim utilajele din dotare şi materialele antiderapante din stoc. Nu de altceva, dar pentru noi ninsoarea înseamnă bani în plus pentru societate. Dacă pentru primărie faptul că nu ninge este o economie, pentru societatea noastră este o pierdere. Apoi, sper ca şi în 2016 să ne menţinem cu plata datoriilor aşa cum este stabilită, astfel încât în luna iunie să finalizăm şi acest proces. În prezent suntem la zi, avem doar câteva restanţe pe TVA, dar sperăm să le aducem la zi şi să încheiem cu bine anul acesta.

Mulţumiri aduse cetăţenilor pentru înţelegere!

În încheiere, directorul Costache a ţinut ca prin intermediul ZVJ să mulţumească cetăţenilor oraşului Petrila, Executivului şi consiliului local pentru sprijin: „Cetăţenii au dat dovadă de înţelegere atunci când, din motive obiective şi din cauza problemelor pe care le mai avem încă, nu am putut să ne facem treaba poate cum ar fi trebuit. Am redresat întotdeauna greşelile şi întotdeauna reclamaţiile cetăţenilor au fost binevenite, deoarece am ştiut permanent unde trebuie acţionat. Întotdeauna am încercat să rezolvăm orice problemă solicitată, astfel că până la urmă relaţia cu cetăţenii oraşului a ajuns una foarte bună. Fiindcă vine Anul Nou şi tocmai a trecut Crăciunul, le doresc tuturor cetăţenilor un călduros La Mulţi Ani! De asemenea, vă rog să mă lăsaţi să le mulţumesc şi celor din Executiv, domnului primar, consilierilor locali pentru sprijinul oferit şi să sperăm că în 2016 această colaborare să continue, pentru că de câştigat au doar cetăţenii pe care împreună îi desrvim”.

Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii