Pentru echipele din Liga a III-a / „Ţintar” bun

Pentru echipele din Liga a III-a / „Ţintar” bun

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Noua ediţie de campionat a eşalonului al treilea va debuta la 29 august, într-un format de cinci serii, cu un total de 75 de echipe înscrise. Prima clasată din cele cinci serii ale Ligii a III-a va promova, în timp ce de retrogradat în Liga a IV-a o vor face opt echipe (cinci locuri 15, două locuri 16 şi cel mai slab loc 14 într-un clasament al locurilor 1-14 al fiecărei serii). Următorul sezon al Ligii a III-a, 2016-2017, va fi format din şase serii a câte 16 echipe fiecare.

FC Hunedoara şi CNS Cetate Deva au avut noroc la tragerea la sorţi a turului campionatului Ligii a III-a, seria a IV-a, şi vor avea programe competiţionale avantajoase în debutul sezonului 2015-2016.
Nou-promovata CNS Cetate Deva va disputa două meciuri consecutive pe teren propriu la startul campionatului şi va juca în deplasare abia în etapa a IV-a, pe 19 septembrie cu FC Hunedoara. Gruparea alb-albastră începe sezonul pe teren străin cu o rivală la promovare, Naţional Sebiş, însă în următoarele patru etape întâlneşte trei nou-promovate. FC Hunedoara, care şi-a anunţat intenţiile de promovare, va începe sezonul cu un meci dificil, în deplasare, cu Naţional Sebiş, ocupanta locului trei în ediţia trecută şi una dintre rivalele la poziţia de lideră. Dacă vor trece cu un rezultat pozitiv de runda inaugurală, alb-albaştrii îşi pot consolida startul reuşit, iar dacă vor începe cu stângul hunedorenii se pot redresa din mers. Ambele variante sunt posibile, deoarece în următoarele patru etape gruparea de pe Cerna va întâlni trei nou-promovate: Performanţa Ighiu (runda a II-a, acasă), CNS Cetate Deva (runda a IV-a, acasă) şi CSU Craiova II (runda a V-a, în deplasare). Alte hopuri pentru hunedoreni vor fi în runda a VI-a, când vor întâlni pe Nova Becicherecul Mic (locul 2 în sezonul trecut) şi în runda a X-a, cu Metalurgistul Cugir, dar în ambele meciuri alb-albaştrii au avantajul terenului propriu. Şi FC Hunedoara va susţine în turul campionatului şapte partide acasă şi şapte pe teren străin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii