Pentru continuarea lucrărilor la drumul Câmpu lui Neag – Herculane / S-a constituit...

Pentru continuarea lucrărilor la drumul Câmpu lui Neag – Herculane / S-a constituit Comitetul de iniţiativă civică 

Timp de citire: 5 minute

• Cetățeni ai Văii Jiului, semnați în număr cât mai mare tabelele!

Ieri, în sala Senatului a Universității din Petroșani și-au dat întâlnire primarii Văii Jiului (a absentat doar cel din Vulcan), cei mai importanți oameni de afaceri din Valea Jiului (îi amintim pe domnii Sorin Apostu și Emil Părău), directori de societăți comerciale de stat, consilieri județeni (Maria Ivănişi, Ion Hirghiduși, Alina Dunca) și ziariști din Valea Jiului. Motivul acestei întâlniri l-a constituit declanșarea oficială a campaniei de strângere de semnături pentru susținerea finanțării continuării lucrărilor la drumul Câmpu lui Neag – Herculane. 

Ideea acestei 
campanii de strângere de semnături a fost evocată de către Costel Avram. În urmă cu vreo două săptămâni, Costel Avram, consilierul județean Ion Hirghiduși și primarul Dănuț Buhăescu au discutat cu premierul Tudose despre continuarea acestui drum. Și așa s-a născut ideea acestei inițiative… Parcă ar fi fost gând la gând cu omul de afaceri Emil Părău, care mi-a mărturisit nu demult că și cetățenii Văii Jiului trebuie să arate guvernului că doresc continuarea lucrărilor la drumul Câmpu lui Neag – Herculane. Și cum să arate decât semnând. Politică se face votând, iar implicarea ca și cetățean în rezolvarea diferitelor chestiuni se dovedește semnând. În cazul de față un tabel.
„M-am alăturat comitetului de inițiativă alcătuit din primarii Văii Jiului, reprezentanți ai comunității de afaceri, ai societății civile, consilierilor județeni și mass-media, în acțiunea civică prin care dorim să demonstrăm Guvernului României că în Valea Jiului comunitatea locală își dorește reluarea lucrărilor la drumul Câmpu lui Neag – Băile Herculane. Este evident pentru orice om de bună-credință că această investiție poate fi una hotărâtoare pentru relansarea economică a Văii Jiului.

Mă bucur că acestui demers civic i-au subscris deja oameni al căror punct de vedere este unul cu greutate. Personal, cred că zeci de mii de oameni din Valea Jiului vor semna pentru ca această investiție să fie introdusă de guvern pe lista investițiilor publice finanțate în Bugetul de Stat pentru anul 2018. Personal, m-am angajat să strâng cel puțin 3.000 de semnături pentru susținerea reluării lucrărilor la drumul Câmpu lui Neag – Băile Herculane. Vă invit să fiți alături de grupul de inițiativă și să vă puneți semnătura pe documentele acestui demers civic foarte important pentru noi toți”, a declarat Costel Avram, director general Apa Serv și președinte al Asociației Culturale „Rosa Multiflora”.

Primarii
prezenți la întâlnire au subliniat importanța acestui drum pentru dezvoltarea Văii Jiului. Dănuț Buhăescu, primarul Uricaniului, a făcut și un scurt istoric al acestui drum, mulțumind tuturor celor prezenți pentru implicare și sprijin.

Emil Părău, 
cel mai important investitor în turismul Văii Jiului, a arătat faptul că acest drum a fost croit ca drum fores­tier în 1985. A demontat astfel mitul așa-zisei virginității a pădurilor seculare de aici (vorba unui vers celebru „și fetele care acum de mult nu mai sunt fete”), cântat de o grămadă de guguștiuci ONG-iști. Emil Părău a spus că după finalizarea drumului se vor crea cu certitudine cel puțin 500 de locuri de muncă în turism.
„Ziarul Văii Jiului” a alocat recent spații ample propunerilor lui Emil Părău pentru dezvoltarea turismului. Cine nu le-a citit este invitat să le parcurgă… Că sunt pline de miez.

Discursul lui Sorin Apostu
a arătat cât de articulat și hotărât gândește un om de afaceri din Valea Jiului. Pentru mine, dar bănuiesc că și pentru ceilalți, a fost o plăcere să ascult un om de o asemenea ținută intelectuală din zona noastră. Ținând cont că acțiunea s-a desfășurat la Universitate, lansez sugestia ca Sorin Apostu să conferențieze studenților de aici, cu diverse prilejuri. Apostu a vorbit, și în termeni populari, despre importanța unei investiții, despre oportunitatea terminării acestui drum pentru mediul de afaceri din Valea Jiului.

Documentul
pe care vi-l prezentăm aici poate să fie unul istoric, cu o singură condiție: să producă efecte. Primul efect: strângerea unui număr consistent de semnături. Al doilea efect: semnăturile să convingă guvernul ca drumul Câmpu lui Neag – Herculane să fie pus pe lista finanțărilor. Al treilea efect: în primăvara anului 2018 să reînceapă efectiv lucrul la acest drum.
Iată conținutul documentului:
„Acţiune civică pentru susţinerea reluării investiţiilor la modernizarea drumului naţional DN 66A Câmpu lui Neag – Băile Herculane
Având în vedere restructurarea industriei extractive din regiunea Valea Jiului, dar şi potenţialul turistic al zonei, a cărei punere în valoare este dependentă de dezvoltarea infrastructurii de acces şi transport, respectiv a reţelelor de drumuri (inclusiv alpine). Comitetul de iniţiativă civică format din reprezentanţi ai administraţiilor publice locale, ai mediului de afaceri, ai societăţii civile lansează prezenta acţiune civică pentru susţinerea reluării investiţiilor la modernizarea drumului naţional DN 66A Câmpu lui Neag – Băile Herculane. Considerăm că de finalizarea acestui obiectiv depinde, în mare parte, dezvoltarea sectorului turistic şi a sectorului economic local, dar şi posibilitatea creării de noi locuri de muncă în regiunea Văii Jiului.

În acest sens, noi, Comitetul de iniţiativă civică format din: Dănuţ Buhăescu – primarul oraşului Uricani; Lucian Resmeriţă – primarul municipiului Lupeni; Gheorghe Ile – primarul municipiului Vulcan; Nicolae Dunca – primarul oraşului Aninoasa; Tiberiu Iacob-Ridzi – primarul municipiului Petroşani; Vasile Jurca – primarul oraşului Petrila; Emil Părău – administrator Comexim R Lupeni; Cristian Tamaş – administrator Hotel Rusu; Radu Sorin – rector Universitatea Petroşani; George Găman – director general INCD INSEMEX Petroşani; Costel Avram – director general Apa Serv Valea Jiului; Ion Hirghiduşi – consilier judeţean; Doiniţa Maria Bălănesc – consilier judeţean; Maria Ivănişi – consilier judeţean; Alina Dunca – consilier judeţean; Petru Hodor – consilier judeţean; Tiberiu Vinţan – director Grupul de presă Exclusiv; Cătălin Docea – director Ziarul Văii Jiului; Marius Mitrache – director Cronica Văii Jiului; Cornel Pintea – director Kapital TV şi Kapital FM; Ionuţ Drăgotesc – director Mondo TV şi Mondo FM; Sorin Apostu – director VISA SA; Constantin Dicu – administrator Diacom Prestcom SRL,având suportul cetăţenilor din localităţile Văii Jiului care subscriu şi susţin acest demers civic – aşa cum reiese din tabelele anexă, solicităm Guvernului României să dispună cuprinderea în Bugetul de Stat pentru anul 2018 a sumelor necesare şi, implicit, să dispună reluarea lucrărilor de construcţie şi modernizare a DN 66A Câmpu lui Neag – Băile Herculane, până la finalizarea integrală a acestui obiectiv regional de importanţă strategică.
Considerăm că viitorul economic şi social al Văii Jiului, bazat într-o importantă măsură pe dezvoltarea turismului în regiune, justifică în mod categoric o astfel de investiţie pe care statul român are obligaţia să o realizeze pentru cetăţenii din Valea Jiului, dar şi pentru cei care ne vor putea vizita, ca turişti, motiv pentru care apreciem demersul nostru civic ca fiind unul pe deplin justificat”.

„Ziarul Văii Jiului”
susține acest demers civic și îndeamnă toți locuitorii Văii Jiului să semneze tabelele, care vor fi realizate de primării, societăți comerciale. Acțiunea nu are nici un fel de coloratură politică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii