Pentru cei interesaţi / Slujbe la alegeri

Pentru cei interesaţi / Slujbe la alegeri

Timp de citire: un minut

Persoanele interesate să lucreze, pe bani, în sistemul dedicat alegerilor pot să consulte oferta Autorităţii Electorale Permanente (AEP), care recrutează persoane în acest sens.

Astfel, AEP demarează campania de recrutare a operatorilor de calculator ai secţiilor de votare, în baza normelor metodologice privind funcţionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, selecţia şi desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, aprobate prin Hotărârea AEP nr. 9 din 28.10.2015 (publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 812 din data de 2 noiembrie 2015).

Persoanele interesate să devină operatori de calculator se pot adresa în acest sens birourilor judeţene ale Autorităţii, ale căror coordonate se găsesc la adresa de web http://www.roaep.ro/prezentare/filiala.

„Precizăm că activitatea de operator de calculator este remunerată sub formă de indemnizaţie stabilită prin Hotărâre a Guvernului. Persoanele care doresc să participe la selecţie trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să aibă minimum 18 ani împliniţi; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fi absolvit învăţământul general obligatoriu; să aibă cunoştinţe de bază în tehnologia informaţiei”, se arată într-un comunicat al AEP.

Mihaela PETROŞAN

 

Mai multe informaţii privind modalitatea de selectare şi desemnare a operatorilor de calculator şi formalităţile de înscriere la sesiunea de examinare practică a competenţelor se regăsesc la adresa de web http://www.roaep.ro/instruire/?page_id=141.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii