Pentru că așa vor „niște unii”, / 3.000 de copilași hunedoreni din...

Pentru că așa vor „niște unii”, / 3.000 de copilași hunedoreni din clasa a II-a vor fi stresați inutil

Timp de citire: un minut

Deși abia au învățat să scrie, să citească și să socotească, elevii claselor a II-a au susținut luni, 13 mai, primul examen din viața lor. Evaluarea Națională de clasa a II-a a fost introdusă tocmai pentru a îi familiariza pe elevi cu rigoarea examenelor, dar și pentru a le testa cunoștințele. După mulți specialiști acest examen (și național!), susținut la o vârstă atât de fragedă, reprezintă încă o „aberație” a unui sistem de învățământ care nu vrea să țină deloc seama de realitățile din bănci și de la catedră.

Elevii clasei a II-a au început luni Evaluarea Națională cu proba scrisă la limba română, respectiv limba maternă, pentru cei din minoritățile naționale. Marți și miercuri vor avea loc testele de citire, iar joi, cel de matematică și științele naturii. Vineri se va desfășura proba de limba română pentru minoritățile naționale.

În județul Hunedoara sunt aproximativ 3000 de elevi de clasa a II-a care, sărăcuții de ei, au intrat în febra examenelor.

„Conform calendarului, astăzi a avut loc prima probă pentru limba româna scris, pentru elevii de clasa a II-a. Se urmărește prin aceste evaluări naționale modul în care se acoperă abilitățile de bază, de scris, citit și bineînțeles, competențele de la matematică. Finalitatea este de fapt de a utiliza rezultatele cu scopul de a optimiza procesul de învățare. Ideea este să se individualizeze planurile de învățare pentru a vedea progresul fiecărui copil”, a spus Maria Ștefănie, inspector școlar general ISJ Hunedoara.

Notele obținute nu se vor trece în catalog, dar rezultatele vor fi discutate împreună cu părinții. Pentru elevii de clasa a IV-a examenele vor începe la data de 21 mai, iar pentru cei de a VI-a o săptămână mai târziu. Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a în funcție de care se face admiterea la liceu, va începe pe 25 iunie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii