Pentru că angajările au fost fraudate, / Stop joc la angajări la...

Pentru că angajările au fost fraudate, / Stop joc la angajări la CEVJ

Timp de citire: 2 minute

Sunt excluse orice angajări la minele din Valea Jiului în perioada următoare. 325 de ortaci trebuiau să fie angajați pentru a da mai mult cărbune și a crește producția la CEVJ. În condițiile în care DIICOT investighează tocmai fraudarea concursurilor de recrutare, viitoarele angajări se suspendă. Deocamdată, Durbaca și ceilalți vizați de procurori sunt în funcții.

Descinderile DIICOT de la CEVJ au zguduit compania, dar și ministerul care a dat girul și a promis un viitor Văii Jiului odată cu noua societate și ajutoarele de stat. Atât că cei puși în funcții și girați tot de la București, încă din primele momente au tras oala pe focul lor și au făcut să fie bine pentru cine trebuie.

Păstrarea locurilor de muncă, și chiar noile angajări în minerit, au creat speranțe în rândul locuitorilor de aici. Doar că ele au fost spulberate rapid de procurorii care au intrat pe fir. 64 de angajări s-au făcut de la începutul anului la CEVJ, toate „în regim de urgență”, urmare a ieșirilor din sistem – spuneau cei din conducere.

„Aceste angajări, după cum bine știți, au fost prinse într-un memorandum. Am vrut și eu și președintele CA și chiar și ministrul ca aceste angajări să se facă transparent pe bază de concurs și așa am și făcut”, spunea Eusebiu Durbaca, în 10 ianuarie 2024.

Atât că transparența la care se referea Durbaca în ianuarie, nu corespunde cu transparența și legalitatea știută de procurori. Care la jumătate de an de la acel moment au descins la companie, tocmai pentru că suspectează fraudarea angajărilor.

DIICOT încă anchetează angajările, pontajele și concediile medicale, corpul de control al Ministerului, trezit din somn de acțiunea DIICOT, investighează și ei neregulile de la CEVJ. Așa se face că în aceste condiții viitoare angajări la minele din Valea Jiului se exclud.

„Din punctul meu de vedere este exclus în momentul de față să discutăm despre orice angajări, pentru că unul dintre obiectele dosarului penal este chiar fraudarea concursului, prin urmare, în ceea ce mă privește pe mine, mă opun în totalitate oricărei demarări de procedură de concurs”, a spus Andrei Popa, președintele CA al CEVJ.

325 de angajări trebuiau făcute în perioada următoare tocmai pentru a crește producția la CEVJ. În aceste condiții, activitatea la complex merge ca până acum,  adică mai mult bate pasul pe loc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii