Pentru Avram Iancu a început numărătoarea inversă

Pentru Avram Iancu a început numărătoarea inversă

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Avram Iancu, înotătorul din Petroşani, pare mai decis ca niciodată să treacă Canalul Mânecii fără costum de neopren.

Patru ore de înot susţinut
Pentru că a trecut de jumătatea stadiului de pregătire în apa rece a zonei Dover Harbour („zona dintre ziduri”, cum zic înotătorii), Iancu şi-a programat două antrenamente lungi şi extrem de solicitante, unul de patru ore de înot, unde a mizat şi pe capitolul viteză, celălalt de şase ore de înot, neîntrerupt, cu excepţia pauzelor de 40 de secunde de hidratare, la fiecare oră parcursă.â
Primul antrenament, cel de patru ore, a avut loc vineri, începând cu orele 10,30. În acest  antrenament Iancu a forţat pe tot parcursul cursei. La final sportivul s-a declarat mulţumit de distanţa parcursă în acest interval, una cu mult mai mare decât anul trecut. Semn că petroşeneanul şi-a îmbunătăţit viteza, dar şi tehnica de deplasare. Rămâne de văzut cum va sta la capitolul rezistenţă, deşi şi aici n-ar trebui să fie probleme la un înotător care anul trecut a făcut 41 de kilometri în Canalul Mânecii şi care anul acesta s-a distrat pe Dunăre, parcurgând 45 de kilometri în nici 11 ore!

Şase ore de antrenament „suprem”
Antrenamentul de duminică, „cel suprem” cum l-a numit înotătorul nostru, a început la orele 9,00, după ce înainte Iancu a stat de vorbă cu alţi câţiva temerari ai apelor reci, aflaţi în Dover pentru aceeaşi cauză: trecerea Canalului Mânecii fără costum de neopren, „conform spiritului traversărilor de 200 de ani, încă de pe vremea când costumul de baie nici măcar nu era inventat” (să nu mai vorbim de costumul de neopren!). Timp de şase ore, Iancu a înotat fără să mai ţină seama neapărat de viteză, fiind interesat mai mult de ceilalţi parametri. La finalul antrenamentului, sportivul a declarat pentru hunedoaraplus.ro: „Odată cu acest antrenament, am încheiat sesiunile lungi de înot. Urmează ca până la fereastra de înot în care am fost programat să plec în cursă, să fac unul-două antrenamente pe zi, dar de intensitate şi lungime mai mici, pentru a lăsa organismul să se refacă şi să acumuleze energie. Sunt mulţumit până acum de cum decurge perioada de acomodare şi pregătire din Dover. Abia aştept să iau startul!”.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii