Pentru a participa la cea mai dură competiție din lume / Coconea...

Pentru a participa la cea mai dură competiție din lume / Coconea are din nou nevoie de ajutor

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

• Coconea e șeful comisiei pentru dezvoltare economico-socială, buget, finanţe, administrarea domeniului public şi privat a Consiliului Local Petroșani

Toma Coconea este singurul om din lume care din 2003 a participat la toate competițiile Red Bull X-Alps și unicul care a primit distincția X-Alps Man de la Prințul Albert de Monaco.

Sportivul are în palmares două titluri de vice-campion la X-Alps (una dintre cele mai dificile competiții sportive la nivel mondial), obiectivul său în 2021 fiind acela de a face trecerea de la vice-campion la campion. Pentru a reuși o astfel de performanță, Coconea are nevoie de pregătire corespunzătoare în special în ultimele două luni dinaintea competiției, motiv pentru care este necesară recunoașterea traseului și suportul unei echipe. Pentru a-și atinge obiectivul, Toma a pus la bătaie toate resursele personale de bani și cunoștințe care deja au contribuit cât au putut pentru a-i fi alături, conform paginii de socializare a spiritului.

Cu toate că situația financiară a lui Coconea, față de alți ani, s-a îmbunătățit, el fiind ales consilier local PNL la Petroșani (Coconea e șef al comisiei pentru dezvoltare economico-socială, buget, finanţe, administrarea domeniului public şi privat), el tot ar mai avea nevoie de ceva ajutor financiar.

Asociația TOTUL ESTE POSIBIL, este numai un intermediar ce vrea să ajute în acest demers, toți banii strânși îi vor fi înmânați lui Coconea.

„La un moment dat, un prieten foarte bun mi-a spus: Toma, cei de la Red Bull organizează o competiție care ți-ar veni mănușă, e pe stilul tău!

Recunosc că mi-a surâs ideea. Pentru această competiție sunt aleși primii 17 de sportivi din toată lumea, iar CV-ul meu era doar unul de campion național, nu internațional, acest lucru fiind prea puțin pentru organizatori. În momentul acela m-a lovit un gând:

dacă vrei cu adevărat ceva în viață, te duci și iei acel ceva.

Asta am și făcut. Mi-am luat parapanta și am plecat în Garmisch-Partenkirchen, loc în care erau invitați numai profesioniști, pentru o reprezentație de zbor. Când am văzut momentul potrivit, am plecat dintre spectatori și am zburat. Am dat tot ce era mai bun în mine, mi-a ieșit totul perfect, așa că am decis să am și un final memorabil, aterizând fix pe masa organizatorilor. Așa a început participarea mea la Red Bull X-Alps, în 2003”, a povestit sportivul pe contul său de Facebook.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii