Pentru a nu trage lozul necâştigător al termoficării, / Primăria Petroşani a...

Pentru a nu trage lozul necâştigător al termoficării, / Primăria Petroşani a investit în grădiniţe

Timp de citire: 2 minute
Începute în luna octombrie, lucrările de reabilitare termică a grădiniţelor din Petroşani sunt la final de drum. Primăria Petroşani a investit pentru confortul termic al grădiniţelor până acum nu mai puţin de 529.552 lei, fără TVA. 
Vorbim strict de lucrările realizate toamna aceasta, pentru a preîntâmpina situaţia dramatică a unui eventual colaps al sistemului termic. Grădiniţele nu au fost doar reabilitate termic, la fiecare dintre ele au fost realizate lucrări de instalare de echipamente de încălzire centrală.  Nu este deloc uşor pentru bugetul unei instituţii locale să cheltuiască această sumă de bani doar pentru a se asigura că sistemul de termoficare nu va intra în colaps. Să nu uităm că Primăria Petroşani a investit anii trecuţi şi pentru a reabilita sistemul de termoficare, un sistem ce părea a fi unul viabil în viitor. Eforturile de reacreditare a sistemul de termoficare în ochii clienţilor nu a fost uşor. Iar acum, primăria mizează pe surse de încălzire mai sigure. Problema este că această alternativă ar trebui asigurată în toate unităţile de învăţământ şi sanitare, ceea ce ar implica costuri importante.
Pe ultima sută de metri a fost reabilitată termic Grădiniţa Nr. 2 PN, situată pe strada Aviatorilor la numărul 30 A. Lucrările de izolare termică, aşa cum sunt ele realizate prin programul naţional, au fost contractate în luna noiembrie şi au costat 139.139 lei, fără TVA. Grădiniţa Nr. 2 PN a avut parte în luna octombrie şi de reabilitarea instalaţiei de încălzire. Costurile reparaţiilor şi modificărilor necesare s-au ridicat la suma de 56.195 lei,  fără TVA. Aici a fost instalat un echipament de încălzire centrală.
Reabilitarea termică a Grădiniţei Nr. 2 PP a scos şi ea din bugetul local 190.646 lei, fără TVA. Acestor lucrări li s-au adăugat cele de reabilitare a instalaţiei de încălzire, care a însemnat, de fapt, tot instalarea unui echipament care să folosească gazul ca şi combustibil. Costul lucrărilor de reabilitare a instalaţiei s-a ridicat la 70.623 lei, fără TVA. Lucrările au fost contractate în luna octombrie, când încă ne mai bucuram de temperaturi prietenoase.
Reabilitarea instalaţie de încălzire a fost realizată şi la Grădiniţa Nr. 3 PP. Aici lucrările s-au ridicat la 56.183 lei, fără TVA. La acestea au fost adăugate lucrările de reabilitare termică, în valoare de 75.519 lei, fără TVA. Lucrările de izolare termică şi reparaţia instalaţiei s-au realizat în cursul lunii octombrie.
La  Grădiniţa Nr. 1, PN PP, toamna aceasta au fost realizate doar lucrări la instalaţia de încălzire. Pentru suma de 61.247 lei, fără TVA,  s-au realizat lucrări de instalare de echipamente de încălzire centrală în cursul lunii noiembrie. Vorbim despre grădiniţa de pe strada Constructorului, care nu mai are nevoie de reabilitare termică pentru că este recent reabilitată.
Sonia LIBERESCU 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii