Pentru 300 de copii / O şansă la demnitate

Pentru 300 de copii / O şansă la demnitate

Timp de citire: un minut

Luni, 7 septembrie, la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Brad şi Colegiul Naţional Pedagogic „Sabin Drăgoi” din Deva a debutat activitatea A5, „Şansa la demnitate”, din cadrul proiectului DAR – Dăruieşte, Ajută, Respectă, proiect implementat de Episcopia Devei şi Hunedoarei în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara.

Evenimentul a avut loc după ce o altă acţiune similară s-a desfăşurat vineri, 4 septembrie, la Şcoala Gimnazială „Dominic Stanca” din Orăştie.

Activitatea A5, „Şansa la demnitate” are drept grup ţintă 300 de copii, dintre care 15 provin din rândul minorităţii rrome şi 60 suferă de dizabilităţi fizice sau psihice. În cadrul acestei secţiuni a proiectului vor fi derulate activităţi inovative de educaţie non-formală precum remodelarea comportamentală (acolo unde este cazul), exerciţii atent alese din ramuri sportive ca gimnastica sau atletismul, construirea treptată a motricităţii, creşterea coordonării mişcărilor şi concentrării în asimilarea cunoştinţelor (în cazul copiilor cu dizabilităţi).

În cadrul activităţii „Şansa la demnitate”, copiii vor beneficia de un minim de 5 ore de antrenament săptămânal, iar la final, vor avea posibilitatea de a participa la o tabără tematica.

La Orăştie numărul copiilor din grupul ţintă care participă la activităţi este de 60, iar la Deva şi Brad, în unităţile de învăţământ menţionate, câte 30. De pregătirea şi antrenamentele copiilor se ocupă, în fiecare centru, câte o echipă formată din profesori, antrenori, psihologi şi asistenţi sociali.
Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii