Pensionarii din Hunedoara – potenți din punct de vedere financiar.  Află cuantumul...

Pensionarii din Hunedoara – potenți din punct de vedere financiar.  Află cuantumul pensiei de top!

Timp de citire: un minut

Un site specializat în domeniul economiei, economica.net, a analizat în detaliu starea financiară a pensionarilor din România și cum se distribuie în teritoriu populația pensionarilor cu pensii medii lunare. Ce să vezi, datele statistice adunate de la instituțiile statului au plasat județul Hunedoara pe locul al doilea în țară din în ceea ce privește cuantumul pensiei medii lunare, care este de 1.017 lei. Pe primul loc se află Bucureștiul cu un cuantum mediu al pensiei de 1.065 lei. Vi se pare rezonabil? Practic, un venit evident insuficient, definit ca venit mediu, de doar 1.017 de lei, clasează Hunedoara pe locul doi în topul pensiilor medii. În alte județe, pensia medie coboară vertiginos, până la 643 de lei. Nivelul cuantumului pensiilor medii este ridicat în județul nostru și de nivelul pensiilor minerilor. În niciun caz nu vrem să scoatem în evidență faptul că pensionarii mineri au pensii prea mari, ci faptul că situația pensionarilor în țară este dramatică, dacă o pensie medie mare este considerată cea de 1.017 lei.

Pensii mari, mai mari decât putem vreunul dintre noi visa sunt cele 11 din țară, de peste 2.100 euro lunar. Mai sunt alți 8 pensionari în țară care scot din cont lunar peste 10.000 de lei, iar unul dintre ei locuiește chiar în județul nostru.

Cu toate că avem cel mai mare cuantum al pensiei medii, 356 de pensionari au o pensie minimă de 1 leu pe lună. Din fericire, datorită unei modificări legislative, din 2010 încoace, aceştia beneficiază şi de o indemnizaţie socială, în cuantum de 349 de lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii