Pensionare cu 2 ani mai repede pentru angajații Văii Jiului și alte...

Pensionare cu 2 ani mai repede pentru angajații Văii Jiului și alte orașe hunedorene, / Iniţiativa legislativă a senatorului PSD Resmeriţă a devenit lege

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

de Corneliu BRAN
Final fericit în privința inițiativei legislative a senatorului Văii Jiului, Cristian Resmeriță, privind vârsta standard de pensionare cu doi ani mai repede, fără penalizare pentru locuitorii din Uricani, Lupeni, Vulcan, Aninoasa, Petroșani, Petrila, Baia de Criș, Ghelari, Băița, Hunedoara, Călan, Orăștie, Deva, Certej, Teliuc și Brad.

Marți, 14 iulie, proiectul legislativ a fost adoptat cu o mare majoritate în Camera Deputaților, ceea ce înseamnă că proiectul a devenit lege și aceasta va urma să fie pusă în aplicare. Legea mai trebuie doar promulgată de președintele României. Acest fapt n-ar trebui să mai constituie un obstacol, din moment ce această lege repară o nedreptate făcută acestor localități hunedorene unde poluarea industrială a fost ieșită din tipar zeci și zeci de ani, creând atâtea probleme sănătății oamenilor.
„Trăiesc un sentiment de mare bucurie, pentru că în urma adoptării acestei inițiative a mea, oameni din întreaga Vale a Jiului, dar și din alte localități ale județului vor putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme, fără să fie penalizați. Practic, 80% din populația județului va ieși la pensie pe această lege. Bucuria este mare!”, a declarat, imediat după ce legea a fost adoptată, senatorul social-democrat Cristian Resmeriță.
Este cea de-a doua inițiativă legislativă a senatorului din Lupeni care a devenit lege în ultimii doi ani de mandat, ceea ce nu-i puțin lucru pentru nici un senator sau deputat din Parlamentul României. De ambele legi beneficiază un cadru foarte larg de pensionari și angajați din Valea Jiului, dar și din întreg județul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii