Pe vreme de pandemie / Salariile jucătorilor – o pacoste pentru cluburile...

Pe vreme de pandemie / Salariile jucătorilor – o pacoste pentru cluburile Văii

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Având în vedere că deja au fost amânate mai multe meciuri în liga a patra, oficialii echipelor și-au arată supărarea.

 

Toți au punctat faptul că reluând-și pregătirile încă din luna februarie, trebuie să îi plătească pe jucătorii care vin la antrenamente.

„Dacă știam că se vor amâna meciurile nu ne reuneam așa de repede. Avem deja o lună și jumătate de pregătiri, perioadă pe care trebuie să o plătim”, au spus cei de la Vulcan.

Același lucru l-au punctat și cei de la Petrila: „Asta înseamnă un efort financiar în plus pentru noi”.

După amânarea restanțelor, este foarte posibil ca și reluarea returului să fie amânat. Asta pentru că oficialii de la județ așteaptă protocolul cu testele rapide. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit despre protocolul medical.

Veștile nu sunt, însă, prea bune, și asta pentru că nici la această oră Răzvan Burleanu nu știe dacă testele PCR vor fi înlocuite cu cele antigen și vor fi spectatori pe Arena Națională pe 28 martie, la meciul Naționalei.

„Ca și federație am avut câteva obiective extrem de importante în această criză, care – de altfel – a fost cea mai puternică criză cu care fotbalul românesc s-a confruntat vreodată. În primul rând, încă de la început, obiectivul nostru a fost să facem tot ceea ce este posibil să reluăm antrenamentele. După reluarea antrenamentelor, al doilea obiectiv extrem de important pentru noi a fost reluarea competițiilor. Apoi, atenția noastră s-a orientat spre redeschiderea bazelor sportive pentru amatori. În momentul de față, obiectivul cel mai important este acela de a relua toate competițiile la nivel de copii și juniori și fotbal amator. Ca să putem să facem acest lucru, încă de la finalul anului trecut am solicitat Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății o schimbare de protocol medical. Aceasta face referire la înlocuirea testelor PCR cu testele rapide. Așteptăm și noi cu mare speranță, cu mare încredere, un semnal din partea Ministerului Sănătății, astfel încât toți acești copii și juniori care au mai bine de un an de zile de când nu au mai jucat în competiții oficiale în România să poată să se întoarcă pe terena cât mai repede. Dacă nu vom reuși să reluăm competițiile, ne este mare teamă că se va crea un decalaj extrem de mare între noi și toate celelalte țări care reușesc să își organizeze competiții la nivel de copii și juniori, un decalaj care poate reprezenta la un moment dat chiar un dezastru pentru următoarele generații de jucători tineri pe care ne dorim cu toții să îi regăsim în primele eșaloane fotbalistice ale României. Și, bineînțeles, pe cei mai buni și la nivel de echipe naționale”, a transmis Burleanu pe liga2.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii