Pe urmele lui Pantilimon, / Un portar de doar 9 ani

Pe urmele lui Pantilimon, / Un portar de doar 9 ani

Timp de citire: 2 minute
Alexandru Terciu are 9 ani este portar de meserie. De o jumătate de an este legitimat la Şcoala de Fotbal „Sorii Sport”. Recent, micul Sandu a fost declarat cel mai bun portar al turneului Memorialul „Gheorghe Ene”, faza zonală. 
Fost mijlocaş
Alexandru Terciu a ales fotbalul sfătuit fiind şi de părinţi, care l-au susţinut şi l-au sprijinit în permanenţă. Premiul obţinut la Memorialul „Gheorghe Ene” a venit ca o încununarea a încrederii pe care părinţii şi antrenorii i-au acordat-o lui Alexandru.
„Prima dată am evoluat ca şi mijlocaş, apoi mi-am dat seama că îmi place să apăr poarta. Chiar am şi un model în acest sens: portarul Costel Pantilimon, fost la Poli Timişoara”, spune puştiul de 9 ani din Uricani.
Tatăl lui Alexandru, Gabriel Terciu, îl susţine în permanenţă şi îl încurajează să-şi vadă visul cu ochi, anume de a evolua la o mare echipă din România: „Anul 2015 a fost cel mai bun pentru fiul meu, care a câştigat cu echipa Memorialul Gheorghe Ene, faza judeţeană de la Haţeg, şi mai apoi titlul de cel mai bun portar al acestei importante competiţii ce a avut loc la Timişoara”.
Eforturi considerabile
Având în vedere faptul că puţini sunt cei care mai investesc în fotbal, grija apasă mai mereu în ultima vreme pe umerii părinţilor, care contribuie financiar şi material.
„Îl ducem de trei ori pe săptămână la antrenamente la Lupeni, îi cumpărăm echipamentul şi îi ajutăm cu bani la deplasări. Acum, de Moş Nicolae, i-am făcut o surpriză. Am vorbit cu Moşul, care i-a adus o pereche de ghete, care i-au purtat noroc în competiţia de la Timişoara. Suntem alături de el şi îl vom sprijini.
Ne-am bucurat că l-am scos de la calculator şi l-am încurajat să aleagă sportul şi, implicit, fotbalul de performanţă”, spune tatăl, mândru de performanţele copilului său.
Împacă şi şcoala şi fotbalul
Alexandru nu neglijează nici şcoala, fiind elev în clasa a III-a la Şcoala Gimnazială Nr.2 Uricani, unde este premiant.
„Îmi place foarte mult şi la şcoală şi nu neglijez nicio clipă să merg acolo. Fac câte trei ore de antrenament pe săptămână, după amiaza, iar dimineaţa merg la şcoală”, spune micul jucător. Evoluţia lui din Turneul de la Timişoara nu a trecut neobservată, fiind felicitat de către Pavel Velcotă, preşedinte al Comisiei Centrale de Copii şi Juniori a Federaţiei Române de Fotbal. „Prima lui diplomă în calitate de cel mai bun portar la o astfel de competiţie este o încurajare pentru anii care vor veni, mai ales că ne-a arătat că vrea să facă performanţă. Pe această cale, fac un apel către principalii factori locali de a veni mai mult în sprijinul acestor copii care chiar fac fotbal de performanţă. Suntem foarte mulţumiţi de modul în care cei doi antrenori de la Sorii Sport se ocupă de copii”, a mai spus tatăl lui Alexandru.
Antrenorul Sorin Corpadi are mare încredere în talentul lui Alexandru şi îl vede pe acesta la unul dintre marile cluburi din ţară. Evident pe viitor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii