Pe strada Traian, de la Brazi în sus / Rigolă executată ca...

Pe strada Traian, de la Brazi în sus / Rigolă executată ca la carte

Timp de citire: un minut
La Vulcan tronsonul de aproape o jumătate de kilometru al străzii Traian, cel de la Lampa de la Brazi și până în cartierul Dallas, a încăput din nou pe mâna constructorilor de la “Zona D”.
După ce a fost reparată
și asfaltată, la bucata aceasta de drum au început lucrările la rigola carosabilă rigola-traian2în lungime de patru sute de metri. Excavatorul s-a pus pe săpat vineri. Marți, pe o lungime de aproape 150 de metri, șanțul avea turnat deja radierul de beton înalt de 30 de centimetri. Concomitent, se montează și bordurile pe partea drumului pe care se merge cu rigola.
Când va fi gata,
cam peste o lună și un pic, a apreciat șeful de șantier, rigola de beton va fi acoperită, pe toată lungimea ei, cu plăcuțe, confecționate tot din beton. Mergând în sus și-n jos am băgat de seamă o treabă care mi-a atras atenția. La distanțe de câteva zeci de metri cum urci pe strada asta, pe stânga se văd guri de canal. Ele au fost montate atunci când s-a reparat drumul, fiind prevăzute, fiecare, cu canal de scurgere a apelor pluviale. Canale care, v-ați prins, dau în rigola care se execută acum.
Nu aș fi insistat 
asupra chestiei ăsteia, dacă nu mi-așrigola-traian3 fi amintit modul pompieristic în care s-a rezolvat o situație asemănătoare pe prelungirea străzii Fântânelor. Acolo proiectul – greșeala este a celor care l-au aprobat – nu avea prevăzut așa ceva și, în consecință, s-a apelat la o improvizație. Cu toate că, și în situația de acolo, soluția era o rigolă asemănătoare ăsteia de pe Traian, în care să se fi “înțepat” conductele de colectare a apei de ploaie.
Gheorghe OLTEANU

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii