Pe podium la „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Pe podium la „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Timp de citire: un minut

O echipă a elevilor din Haţeg s-a clasat pe locul secund la faza naţională a concursului, cu o tradiţie de peste 30 de ani, intitulat „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

Este vorba despre echipa Colegiului Naţional I.C. Brătianu din Haţeg, alcătuită din elevii Andrei Andreşoi (clasa XI), Robert Dumitrescu (clasa IX), Iancu Sterp (clasa IX) şi Denisa Coţolan (clasa IX), coordonată de profesorul Marius Muntean, care a participat la faza naţională a concursului tehnico-aplicativ, cu tematica de protecţie politică rezervat elevilor de gimnaziu şi liceu, intitulat „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

Elevii hunedoreni s-au clasat pe poziţia a doua a podiumului ei fiind devansaţi doar cu două puncte de echipajul elevilor din judeţul Galaţi. Locul trei a fost câştigat de elevii din judeţul Sălaj.

La linia de start a competiţiei, organizată în Piteşti, s-au aliniat 30 de echipaje alcătuite din aproape 200 de elevi înmatriculaţi la şcoli gimnaziale şi colegii din întreaga ţară.

Competiţia „Cu viaţa mea apăr viaţa” presupune o probă teoretică şi două probe practice. Prima probă constă în transportul asistat, pe o distanţă de 50 de metri, al unui accidentat aşezat pe o targă. Arbitrii urmăresc amplasarea victimei pe targă şi transportul acesteia, inclusiv peste un obstacol, în condiţii de siguranţă şi cu respectarea regulilor de prim ajutor medical. A doua probă implică parcurgerea unui raion cu obstacole contaminat, deplasarea realizându-se cu masca, cu vizorul obturat, pe figură. Pe parcursul traseului concurentul este coordonat de un coechipier.

Inspectorul şef al ISU Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, spune că această competiţie urmăreşte, printre altele, dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, dar şi dezvoltarea în rândul elevilor a iniţiativei precum şi a spiritului de echipă.

Câştigătorii competiţiei au fost recompensaţi cu diplome şi trofee din partea organizatorilor.
Mihaela PETROȘAN

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii