Pe cine mai putem conta?!

Pe cine mai putem conta?!

Timp de citire: 2 minute

Centrele de copii și juniori au devenit demult o Fata Morgana pentru fotbalul din Vale. Viitorul copiilor este pus sub semnul întrebării pe la vârsta de14 ani, iar pe la 18 ani drumul lor devine o nebuloasă.

Avem mulți juniori talentați care iau drumul altor echipe, pentru că Valea nu prea are ce să le ofere.

Minerul Lupeni anunță că vrea să revină în fotbalul de performanță. Are ceva jucători împrăștiați prin țară. Este și cazul lui Vlad Buțurcă.

Vlad și Alex Buțurcă sunt frați de sânge și au aceeași pasiune: fotbalul. Doar că au luat-o pe drumuri separate. Vlad spre Liga 2, iar Alex la Liga 4.

La vârsta de 19 ani, Vlad a făcut deja pasul spre eșalonul al doilea superior. A plecat la Viitorul Târgu Jiu, încă pe când gruparea era pregătită de Flavius Stoican. Jucătorul nu a uitat nicio clipă de unde a început fotbalul. „Am început să joc fotbal la vârsta de 9 ani. Am mers la stadion și, din întâmplare, m-am întâlnit cu domnul Sorin Bejan. Acesta mi-a propus să merg la echipa sa. Așa a început totul. Îi mulțumesc pe această cale pentru ca am avut ce învăța de la dumnealui și m-a ajutat foarte mult în tot ceea ce înseamnă sport”, spune fotbalistul pentru „Ziarul Văii Jiului”.

Jucătorul a făcut sacrificii o bună perioadă de timp pentru a-și urma visul.

„Am jucat câțiva ani buni la Lupeni, apoi am plecat la Jiul Petroșani. Gândindu-mă la mine și la viitorul meu, m-am consultat cu părinții mei și au fost de acord să mă duc la Jiul Petroșani. Mi-a fost foarte greu, fiindcă făceam liceul la Vulcan, și după ore aveam antrenament la Petroșani. După ore, trebuia să merg acasă, să mă schimb și să plec direct la antrenament. Nici nu mai aveam timp să mănânc. După 1 an, la Jiul Petroșani, am ales să mă transfer la Târgu Jiu și cu fotbalul și cu școala. M-am integrat foarte bine, am avut meciuri, turnee, unde am încercat pe cât posibil să câștig absolut orice, să ies în evidentă, eu gândindu-mă că poate mă vede cineva”, spunea jucătorul.

Și așa s-a și întâmplat, Vlad a fost remarcat a ajuns la Liga 3 și de acolo spre Liga 2. „Am jucat mijlocaș lateral la orice echipă și cred că cea mai notabilă performanță a mea este pasul acesta la liga 2. Din păcate, nu am avut ocazia să joc alături sau contra fratelui meu, deși îmi doream asta foarte mult. Dar nu a fost să fie. Fratele meu a rămas să joace în liga a patra. Eu vreau să dau tot ce am mai bun și să tind tot mai sus”, povestea jucătorul, student la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Târgu Jiu.

„Deocamdată nu am de gând să plec de la Viitorul. Nu am vorbit cu nimeni despre vreun posibil transfer al meu la altă echipă. Am și studiile de terminat la Târgu-Jiu și mi-ar fi destul de greu să plec în alt oraș în momentul de față”, a declarat jucătorul pentru zvj.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii