Pe cele mai înalte culmi ale simţirii uricănene, / Deputata PNL Carmen Hărău,...

Pe cele mai înalte culmi ale simţirii uricănene, / Deputata PNL Carmen Hărău, preşedintele CJH Adrian David şi primarul Dănuţ Buhăescu 

Timp de citire: un minut

Puţine sunt localităţile Văii Jiului care îşi respectă cu consecvenţă istoria. Una dintre acestea este şi oraşul Uricani, ai căror locuitori, în frunte cu destoinicul primar Dănuţ Buhăescu, au făcut din „neuitarea” străbunilor şi faptelor de istorie un adevărat program local.

Despre crucea ridicată în Tulişa, în semn de amintire a luptelor date în primul război mondial, ziarul Văii Jiului a relatat de nenumărate ori. Mai amintim că aceasta a fost ridicată urmare a osârdiei mai multor locuitori de vază ai oraşului, Nicolae Stoi şi Cornel Todea, şi a ing. Daniel Surulescu.

FullSizeRenderIeri, la Tulişa, a avut loc tradiţionala slujbă de pomenire a eroilor neamului. Părintele Petrache Creţu, protopopul Văii Jiului, a fost acela care a luat muntele în piept, nu pentru prima, nici pentru ultima dată, oficiind slujba, cu aceeaşi dragoste creştinească, la cele mai înalte cote ale simţirii uricănene.

Tânărul şi impetuosul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, şi Carmen Hărău, deputat PNL de Hunedoara, au ţinut cu tot dinadinsul să fie alături de uricăneni şi de primarul Buhăescu la acest moment festiv.

„Nu este pentru prima dată când particip la cinstirea străbunilor la crucea de la Tulişa. Însă, este pentru prima dată când particip în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Mă bucur să găsesc la Uricani aceeaşi comunitate sudată, şi atunci când este vorba de istoria acestor minunate locuri”, ne-a declarat Adrian David.

Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii