Pe bune: Nicoară cu ai lui – campionii dansului!

Pe bune: Nicoară cu ai lui – campionii dansului!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

La Festivalul de Dans de la Sibiu, poate unul dintre cele mai faimoase din ţară în acest moment, reprezentanţii Casei de Cultură a Studenţilor Petroşani au câştigat Marele Premiu şi nu doar atât.
Trei zile de festival
Desfăşurat în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, Festivalul de Dans de la Sibiu (organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Sibiu, sub directa coordonare a directorului acestei instituţii, Liliana Popescu, şi a regiei artistice asigurate de Hugo Wolf – două gazde ca de obicei foarte bune) a reunit 294 dansatori din 16 trupe de dans din 12 centre universitare din ţară, la care s-a adăugat şi o participare internaţională: trupa “Spektar” din Serbia.
Centrul universitar Petroşani a fost reprezentat de Ansamblul artistic „Parângul”, coordonat de inimosul coregraf Nicolae Nicoară, printre studenţii dansatori aflându-se şi elevi de liceu de la liceele petroşenene.
Distinsul juriu 
Patru genurile de dans au fost abordate de participanţii la acest festival: modern, de caracter, show revue şi contemporan. De asemenea, secţiunile au cuprins patru categorii: solo, duet, grup şi formaţie.
„Criteriile de jurizare au constat în originalitatea şi compoziţia artistică a numărului prezentat de dansatori, precum şi capitolele impresie artistică şi valoare interpretativă”, ne-a declarat coregraful Nicolae Nicoară, foarte mulţumit de faptul că dansatorii casei studenţilor din Petroşani au fost cei mai buni.
Şi ca să vedeţi că n-a fost uşor, dar şi ce ridicată a fost ştacheta, vă redăm aici şi numele celor din juriu, nume foarte cunoscute în lumea dansului şi nu numai: Ioan Tugearu (maestru coregraf, „omul după care s-a scris istoria baletului românesc”), Dan Anton Vasiliu (teatrolog, filmolog, profesor universitar şi membru marcant al UNATC), Nicolae Popa (solist balerin al Operei Române din Craiova), Cornel Tătar (cunoscut coregraf ieşean, din cadrul Clubului de Dans „Elegance”) şi Ion Mircioagă (regizor în cadrul Universităţii de Artă şi Cinematografie).
Un show dansant de o oră. La anul…
Tinerii petroşeneni au repurtat una dintre cele mai frumoase victorii în materie de dans din ultimii ani, reuşind să câştige Marele Premiu. Astfel, la anul, conform regulamentului festivalului, ei nu vor mai avea dreptul să participe la concurs. În schimb, şi-au câştigat dreptul să susţină, timp de o oră, pe scena festivalului, un spectacol de dans. Pe lângă cel mai important premiu, petroşenenii de la Ansamblul „Parângul” au venit acasă şi cu un loc I la secţiunea „formaţie” (genul „show revue”) şi două locuri III la secţiunea „formaţie” (genul „caracter”) şi la secţiunea „duet” (genul „contemporan”). Pentru rezultatele deosebite şi noi îi răsplătim pe aceşti tineri merituoşi, publicându-le şi numele, dorindu-le totodată s-o ţină tot aşa (!): Olga Ciubeică, Raluca-Adriana Buruiană, Andreea-Miruna Nicoară, Andreea-Alexandra Moldovan, Livia Rurac, Alexandru-Cosmin Cristian, Mădălina Pânzariu, Petronela-Cristiana Rădoi, Cristian Anania-Romanic, Roxana Stoica, Ana Roşca, Adrian Popescu Stelea şi Rareş Mezei. Coregraf şi coordonator Nicolae Nicoară.
„Sunt foarte mulţumită de acest rezultat obţinut la un festival de primă clasă, unde au participat aproape 300 de dansatori din toată ţara. Este dovada muncii acestor tineri şi ai celor care-i coordonează, dar şi a talentului de care cu toţii dispun. Îi felicit şi le doresc să se întoarcă tot cu astfel de rezultate şi pe viitor, la concursurile sau festivalurile de dans unde vor participa”, ne-a declarat directorul Casei de Cultură a Studenţilor Petroşani, doamna Lavinia Hulea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii