Pe bună dreptate, preşedintele David vrea să sprijine doar performanţa sportivă

Pe bună dreptate, preşedintele David vrea să sprijine doar performanţa sportivă

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

După scandalul ivit în cazul echipei de rugby Ştiinţa Petroşani, încă o echipă din judeţ nu va mai primi finanţare. Preşedintele Adrian David a avertizat că va susţine doar ramurile sportive care fac performanţă şi nu va face rabat de la acest principiu.

După ce echipa de rugby Ştiinţa Petroşani a fost ştearsă, momentan, de pe lista de priorităţi, o altă formaţie din judeţ nu va mai primi sprijin financiar. Președintele Consiliului Județean şi-a exprimat intenţia de a renunţa la calitatea de membru al Asociaţiei CSM Cetate Deva, iar propunerea va trebui validată de consilierii judeţeni.  „Obiectivele acestui sezon au fost menţinerea în prima ligă sau participarea în play-off. Niciunul nu a fost îndeplinit de CSM Cetate Deva. În aceste condiţii, voi propune consilierilor judeţeni să renunţăm la a mai finanţa această echipă. Avem obligaţia să cheltuim bani publici acolo unde se obţine performanţă”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Adrian David.

Până când litigiul dintre echipa de rugby Ştiinţa Petroşani şi Consiliul Judeţean Hunedoara nu se va stinge, nici formaţia petroşeneană nu va mai primi finanţare. Este bine ştiut faptul că petroşenenii trebuie să înapoieze suma de 70.000 de lei primită de la consiliul judeţean, în caz contrar riscă executarea silită. Cu toate că oficialii Ştiinţei spun că nu este greşeala lor că s-a primit acea sumă fără să fie legal, Adrian David a lăsat să se înţeleagă faptul că mai există o portiţă de salvare pentru gruparea de rugby.

De altfel, şi principalul finanțator al CSM Cetate Deva, Marian Muntean, s-a declarat surprins de intenția CJ Hunedoara, dar nu consideră că acest lucru ar reprezenta un impas. „Chiar și așa, am fost echipa cu cele mai mici contribuţii de la bugetele locale, în comparaţie cu echipe ca Bucureşti, Baia Mare sau Braşov care primesc de la bugetele locale până la trei milioane de euro anual”, a declarat Marian Muntean.

De partea cealaltă, oficialii Ştiinţei le-au transmis celor de la judeţ să nu confunde clubul Ştiinţa cu o bancă de bani, dând de înţeles faptul că Ştiinţa nu are de unde să returneze acea sumă. Nemulţumiri în ceea ce priveşte decizia Consiliului Judeţean au avut şi cei de la clubul Inter Petrila, care s-au considerat defavorizaţi prin faptul că au fost printre singurele cluburi care nu s-au aflat pe lista de finanţare de la judeţ. Şi asta în cazul în care popicarii sunt medaliaţi an de an, atât pe plan naţional cât şi internaţional.
Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii