Pe balta de pe Dealul Maleii / Şefii de la „Pro Pescar” au...

Pe balta de pe Dealul Maleii / Şefii de la „Pro Pescar” au pus-o de-o ciorbă şi de-o şedinţă

Timp de citire: 3 minute

Sâmbătă, la balta „Pro Pescar” de pe Dealul Maleii, pe o vreme splendidă, şefii pescarilor au dat cu băţul în baltă, au preparat (şi mâncat!) o ciorbă de peşte „mai gustoasă ca-n Deltă” şi, printre ele, au ţinut şi o mică şedinţă…

Bilanţ din primăvară până-n toamnă

În prezenţa membrilor consiliului director (prezenţi 9 din 11), Ion Carvaţchi, preşedintele Asociaţiei Pescarilor Sportivi „Pro Pescar” Petroşani, a făcut o informare privind activităţile desfăşurate în cadrul asociaţiei în perioada aprilie-august 2015.

„În cadrul acestei informări am adus la cunoştinţa membrilor consiliului director faptul că până la data de 5 septembrie numărul membrilor a fost de 1.081, practic cu trei membri mai mult faţă de finalul anului 2014. Acest număr de oameni înscrişi la noi ne va ajuta în primul trimestru al anului 2016 să participăm la noile licitaţii ale zonelor de pescuit din judeţul Hunedoara. Pe de altă parte, tot în cadrul acestei şedinţe am făcut o informare cu privire la finalizarea încheierii contractului de asociere prin participaţiune cu Consiliul Local Petrila, document semnat la 18 august 2015 pentru o perioadă de 10 ani – vom avea lacul în administrare până la 18 august 2025”, ne-a declarat Ion Carvaţchi.

În cadrul şedinţei au mai fost discutate punctele privind controalele efectuate de asociaţie pe zonele autorizate, controale efectuate împreună cu inspectorii piscicoli şi jandarmii, membrii consiliului director fiind informaţi de bilanţul acestor controale şi de faptul că aceste acţiuni trebuie intensificate şi în perioada următoare din acest an.

„Unul din punctele de informare a vizat şi aducerea aminte a investiţiilor făcute de asociaţia noastră din primăvară şi până acum, cheltuieli legate de amenajarea cât de cât a drumului care duce la lac, de filigorie şi de curtea spaţiului, dar şi cheltuieli pentru rulotă şi adăpostul bărcii, sau pentru amenajarea toaletei şi castrarea câinilor pe care-i avem acolo”, ne-a mai specificat Ion Carvaţchi.

Un 2016 cu proiecte ambiţioase

Un alt punct discutat în cadrul şedinţei a vizat perspectivele pentru următoarea perioadă a acestui an şi întreg anul 2016. „Ne dorim ca până la finalul anului 2016 să amenajăm un loc pentru grătar, astfel încât oamenii care vin la lac să poată să beneficieze de cele mai bune condiţii. Până la finalul anului următor, vrem să amenajăm toate pontoanele de pescuit şi să facem o gheretă de pază pentru cei care păzesc lacul noaptea şi să construim alte două toalete. Nu în ultimul rând, vrem ca anul 2016 să aducă la lac şi un sistem de energie electrică alimentat prin celule fotovoltaice. În consens cu mine, am căzut de acord cu membrii consiliului director că în perioada următoare şi în prima parte a anului 2016 să demarăm în continuare acţiuni energice în vederea accesării de fonduri europene pe un proiect legat de acvacultură. Odată implementat, acest proiect ar putea aduce finalizarea de probleme legate de consolidarea drumului şi deschiderea de căi de acces spre lac, de iluminat şi de apă potabilă – prin foraj şi printr-un puţ creat. E un vis mai vechi pe care am dori să-l materializăm, deoarece investiţiile acestea sunt foarte costisitoare. De aceea soluţia ar fi să obţinem aceşti bani printr-un proiect cu finanţare de la UE. Toate aceste perspective, dacă le vom realiza, ne vor ajuta să putem aduce zona şi lacul la un standard ridicat, iar pescarii şi cei care vin să se relaxeze la lac să beneficieze de cele mai optime condiţii, demne de secolul în care trăim”, susţine preşedintele Carvaţchi.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii