Pe 7 hectare pe Dealul Maleii, / Parc fotovoltaic cu o putere...

Pe 7 hectare pe Dealul Maleii, / Parc fotovoltaic cu o putere de 7 MGW

Timp de citire: 2 minute
În 2009, înainte de scandalul cu deponeul ecologic, pe care consiliul judeţean de-atunci dorea să-l construiască la Petrila, consilierii locali au votat un proiect prin care se aproba ca oraşul Petrila, prin consiliul local, să devină membru asociat al S.C. „Eco” Petrila.
Practic, administraţia Petrilei dorea ca prin această asociere cu această firmă, pe o suprafaţă de 7 hectare (teren situat pe Dealul Maleii, identificat în C.F. nr.88 N Petrila, nr. Topo 689), suprafaţă de teren aflată în domeniul public al oraşului, să se construiască un „complex industrial ecologic de tartare şi valorificare termică a deşeurilor din Valea Jiului”, sau un „incinerator”, aşa cum se vehicula mai popular termenul la acea vreme. După mai bine de şase ani în care nu s-a mai întâmplat nimic pe acea suprafaţă de 7 hectare, la şedinţa ordinară de consiliu local de miercuri, 29 octombrie, la iniţiativa primarului Ilie Păducel pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre prin care se cerea consilierilor să aprobe abrogarea HCL nr. 249 din 2009.
După constatarea consilierului Doiniţa Bălănesc că de 6 ani „nu facem nimic pe acel teren, e păcat, de aceea trebuie să fim mai atenţi pe viitor cu acest gen de proiecte şi cu aceste asocieri”, primarul Ilie Păducel a ţinut să clarifice acest proiect şi de ce se face tocmai acum această abrogare de hotărâre: „Am avut deja discuţii cu un investitor, care ne-a trimis şi o scrisoare de intenţie privind construirea pe acest teren a unui Parc Fotovoltaic. O să venim cât de curând cu o propunere, pentru că, după câte văd, investitorul vine cu o propunere fermă, pe care o vom lua în serios, mai cu seamă că de atâţia ani cele 7 hectare stau nefolosite”.
Joi, întrebat de acest parc fotovoltaic, primarul Petrilei a detaliat cele spuse cu o zi înainte: „În urma discuţiilor avute cu un investitor, în şedinţa de consiliu local din luna noiembrie vom propune asocierea în participaţiune cu o firmă din Bucureşti, în vederea construirii unui parc fotovoltaic de o putere de 7 megawaţi, în Petrila, pe suprafaţa respectivă din Dealul Maleii. Conform discuţiilor cu reprezentanţii firmei, valoarea estimată a investiţiei va fi de circa 7 milioane de euro, urmând ca după finalizarea investiţiei să fie angajate minim 10 persoane din rândul cetăţenilor din Petrila”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii