Pe 26 iulie, la Câmpu lui Neag, se sfințește cea mai nouă...

Pe 26 iulie, la Câmpu lui Neag, se sfințește cea mai nouă așezare monahală ortodoxă din Valea Jiului

Timp de citire: un minut

În anul Domnului 2010, în apropierea localității Câmpu lui Neag, în locul numit Vârful Pleșa, se punea piatra de temelie a unui nou așezământ monahal. Ieromonahul Irineu Dobre era cel ce-și asuma această misiune, deloc ușoară, și bunul Dumnezeu l-a ajutat să o ducă la bun sfârșit.

Despre așezământul din vârf de munte ar fi multe de spus. Nici nu știi cu ce să începi. Cu cei ce au făcut donații (începând cu locul pe care s-a construit Sfânta Biserică), cu cei ce au trudit ani de zile pentru ca ea să cunoască desăvârșirea lucrului încheiat, sau cu nevoința părintelui Irineu, pe care nici vârsta nici neputințele fizice nu l-au împiedicat să-și ducă misiunea până la capăt. Schitul, ce urmează a fi sfințit de Preasfinția sa Gurie Giorgiu, Episcopul Devei și Hunedoarei, în data de 26 iulie, va purta hramul ,,Nașterea Maicii Domnului”, pictura Bisericii fiind executată între anii 2012 şi 2013. Schitul Câmpu lui Neag, cum este deja recunoscut, este schit de maici, maica Ioana fiind cea numită egumenă a așezământului.

Preaonoratul Pr. Petrache Crețu, protopop de Valea Jiului, descrie în cuvinte pline de sensibilitate lucrarea ce urmează a primi desăvârșirea sfințirii: ,,Este de o frumusețe greu de descris tocmai pentru că este așezată într-un loc greu accesibil, majoritatea materialelor de construcție ajungând acolo cu ajutorul animalelor de povară. După nevoința de a urca, preț de câteva ore, te inundă bucuria de a fi ajuns într-o oază de liniște și de spiritualitate, binecuvântată de Dumnezeu, și care merită orice efort. De aceea, permiteți-mi să le mulțumesc tuturor celor ce prin credință și străduință au făcut o lucrare atât de minunată și fie ca bunul Dumnezeu să-i ocrotească de-a pururi!”

Cei ce doresc să participe la slujba de sfințire sunt așteptați cu drag la Schitul din Vârful Pleșa, așa cum spuneam, în data de 26 iulie 2015.

Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii