Pe 12 septembrie, începând cu ora 10:00, / „Caravana Inimii” ajunge și la...

Pe 12 septembrie, începând cu ora 10:00, / „Caravana Inimii” ajunge și la Clubul Pensionarilor din Lupeni

„Caravana Inimii” ajunge și la Clubul Pensionarilor din Lupeni

Timp de citire: 2 minute

Pe bază de carte de identitate, toți seniorii Lupeniului pot efectua gratuit o serie de investigații medicale.

Asociația „Salvital” Hunedoara, în parteneriat cu Primăria municipiului Lupeni, va organiza în data de 12 septembrie 2023, la Clubul Pensionarilor din Zona „Nivelt”, cu începere de la ora 10:00, o acțiune dedicată „Zilei Mondiale a Inimii”.

De la organizatori aflăm că în cadrul acțiunii se vor efectua, gratuit, mai multe proceduri, dintre care amintim: electrocardiogramă EKG pentru identificarea problemelor cardio; spirometrie pentru identificarea problemelor pulmonare; INR – probă din sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante; măsurarea glicemiei și măsurarea tensiunii arteriale; hemoglobina glicozilată – evaluare și monitorizare a controlului glicemic, după caz; determinare indice braț-gleznă pentru identificarea unei boli arteriale periferice (BAP) – care crește riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral.

Cei care doresc să beneficieze de aceste consultații gratuite trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate.

„Suntem în permanență preocupați de starea de sănătate a cetățenilor din localitatea noastră. Iar acest lucru se vede foarte bine în atragerea fondurilor pentru investiții în infrastructura sanitară de către primărie, dar și în dotarea cu aparatură de specialitate pentru secțiile din cadrul Spitalului Municipal Lupeni.

Vom continua această linie, fiindcă domeniul sănătății a fost, este și va fi mereu în atenția noastră, așa cum am transmis de atâtea ori încă de la primul meu mandat de primar. Pe de altă parte vom continua parteneriatul și seria de acțiuni derulate prin intermediul subfilialei locale de Crucea Roșie, sau prin cei de la Salvital, acțiuni pe linie medico-sanitară ce au ca și obiectiv sănătatea comunității în care trăim, practic bunul cel mai de preț pe care un om îl poate avea. Acum, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, în data de 12 septembrie, împreună cu partenerii noștri, vom organiza o acțiune pe linie de investigații medicale, gratuite, la care invităm să participe cu încredere toți seniorii comunității lupenene, pentru că, nu-i așa, tot o vorbă veche și înțeleaptă ne spune că Sănătatea e mai bună decât toate!”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii