Parteneriat cu Episcopia Devei și Hunedoarei pentru construirea unui muzeu a Părintelui...

Parteneriat cu Episcopia Devei și Hunedoarei pentru construirea unui muzeu a Părintelui Arsenie Boca

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Succesul unei comunități constă în modul în care cei care sunt chemați, vremelnic, să îi conducă destinele, știu să unească oamenii sub idealuri comune și să creeze punți de colaborare între instituțiile aflate în slujba cetățeanului.

Consider că e chemarea instituțională și morală a Consiliului Județean de a reuni sub același ideal toate instituțiile importante ale județului Hunedoara: idealul de a face din acest județ binecuvântat un loc mai bun și mai frumos pentru toți cetățenii lui.

Astfel, un punct central al administrației județene va fi crearea de parteneriate cu toate instituțiile din județ. Mă gândesc acum la două proiecte de suflet, pe care le gândesc alături de Episcopia Devei și Hunedoarei, care s-a dovedit, în timp, un partener de nădejde al instituțiilor locale și județene. Cunosc bine valoarea patrimoniului cultural-religios mobil și imobil al județului Hunedoara, poate nevalorificat la justa lui valoare și vizez aici două obiective:

  1. Construirea, amenajarea și dotarea primului muzeu de carte veche, icoane de patrimoniu și obiecte de cult, care va avea o secțiune dedicată personalității Părintelui Arsenie Boca.
  2. Generarea unui program amplu de restaurare și includere în circuitul turistic național a valoroaselor biserici de patrimoniu (din piatră și lemn) ale județului Hunedoara.

Cunoscând deschiderea și implicarea Episcopiei Devei și Hunedoarei în proiecte social-filantropice, cultural-educaționale sau chiar edilitare, consider că un astfel de parteneriat între Consiliul Județean și Episcopie va aduce un plus de valoare atât pentru sufletul, cât și pentru economia județului Hunedoara.

 

Adrian Nicoale DAVID

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii