Parteneriat al administrației publice locale cu Crucea Roșie Română – Subfiliala Petroșani

Parteneriat al administrației publice locale cu Crucea Roșie Română – Subfiliala Petroșani

N2032

Timp de citire: 2 minute

Știați că, în Valea Jiului, există singura grupă de intervenție specializată în situații de urgență, echipă de voluntari formată de Crucea Roșie Română – Subfiliala Petroșani? Iată unul dintre argumentele pentru care, la inițiativa primarului Tiberiu-Iacob Ridzi, pe parcursul acestui an va exista parteneriat între municipalitate și Crucea Roșie Română, sens în care administrația publică locală va aloca și 11.000 de lei pentru programul de acțiuni comune.

La Petroșani, din 2015 încoace, Crucea Roșie a atras voluntari de calitate. Liceeni, studenți, cetățeni din diverse medii profesionale. Astfel poate desfășura activități de educație pentru sănătate, dar și de instruire în acordarea primului ajutor. Voluntarii de la Crucea Roșie Română – Subfiliala Petroșani participă la simulările de salvare și ajutorare pe teme de calamități, teme stabilite de ISU Hunedoara. În paralel, Crucea Roșie Română a înființat la Petroșani un cabinet premedical pentru persoane defavorizate (deservit de personal calificat), desfășoară activități de îngrijire la domiciliu (pentru persoane singure, în vârstă sau cu probleme de sănătate), susține tineri talentați proveniți din familii cu probleme financiare, acordă ajutoare alimentare și materiale familiilor numeroase, aflate în dificultate.

La inițiativa primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, comunitatea locală răsplătește printr-un parteneriat toate aceste fapte bune ale voluntarilor de la Crucea Roșie Română – Subfiliala Petroșani. În baza acestui parteneriat, administrația publică locală va sprijini financiar o serie de activități derulate în perioada februarie – august 2024. Mai exact, două sesiuni de cursuri de prim ajutor, educație pentru sănătate, la nivelul unităților școlare din Petroșani (februarie-martie și aprilie-iunie), organizarea și desfășurarea concursurilor pentru sănătate și acordarea primului ajutor („Sanitarii pricepuți” – faza locală și județeană/ pentru clasele V-XII și „Micii sanitari” – faza locală/ pentru nivel preșcolar, clasa pregătitoare – clasa a IV-a). În plus, va fi finanțată participarea grupei de intervenție, singura din județ, la tabăra de pregătire multinațională în domeniul situațiilor de urgență, dar și participarea voluntarilor de la Crucea Roșie Română – Subfiliala Petroșani la programul „Canicula”. Mai precis, în perioadele cu temperaturi ridicate, voluntarii vor organiza un cort, de unde vor oferi apă cetățenilor și vor monitoriza tensiunea.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii