Părinţii şi antrenorii merg mână în mână

Părinţii şi antrenorii merg mână în mână

Timp de citire: 2 minute

Reprezentanţii Centrului de Copii şi Juniori al clubului Corvinul Hunedoara, precum şi mai mulţi părinţi ai micuţilor care îmbracă tricoul alb-albastru, au luat parte la un seminar centrat pe „Crearea unui mediu sigur pentru copii în fotbal” – proiect iniţiat de FRF şi adoptat, la nivel judeţean, de AJF Hunedoara.
La eveniment au luat parte, de altfel, preşedintele AJF Hunedoara, Cristi Petrean, dar şi Georgeta Lavinia Flavia Cosma – profesor de educaţie fizică şi sport, antrenor de gimnastică aerobică în cadrul LPS „Cetate” Deva şi formator în cadrul proiectului amintit. Alături de aceştia au fost şi directorul FC Corvinul 1921 Hunedoara, Sorin Cimpoca, coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori al clubului hunedorean, Dinu Ioan Maghici, precum şi antrenorii mai multor grupe de copii. Cei implicaţi le-au vorbit, pe rând, părinţilor despre „Siguranţa copiilor în sport”.
Proiectul are la bază ideea de “Safeguarding”. Practic, copiii trebuie să fie protejați de orice formă de violență și exploatare care poate să apară în contextul activităților sportive. Iar situațiile pot fi numeroase: fie că personalul comunică intimidant cu copiii, fie că un spațiu neadecvat oferă acces nedorit la intimitatea copiilor sau antrenamentul depășește anumite limite fizice și psihologice nedorite, ori implicarea părinţilor – de pe margine – depăşeşte, uneori, cu mult limite ce ar trebui respectate.
Menirea seminarului a fost aceea de a împărtăşi metode prin care se poate preveni orice formă prin care un copil poate fi afectat negativ – emoțional, verbal sau fizic în context sportiv.
Crearea unui mediu sigur pentru copii în fotbal ar trebui să reprezinte un obiectiv principal pentru fiecare club.
Preocupați de dezvoltarea Centrului de Copii si Juniori, reprezentanții clubului se angajează să implementeze Politicile şi Procedurile de Safeguarding, antrenorii urmând a parcurge cursul în mediul online.
AJF Hunedoara s-a angajat să implementeze Politicile şi Procedurile de Safeguarding la nivelul fotbalului hunedorean, în cadrul workshop-ului organizat la Hațeg, în data de 20 februarie 2023, pentru a le proteja copiilor sănătatea fizică și emoțională și pentru a le asigura o experiență pozitivă în sport.
Implementarea acestor politici se face prin colaborarea cu doamna prof. Cosma Georgeta Lavinia Flavia, formator în cadrul proiectului ,,Mediu sigur pentru copii în sport”, inițiat de fundația Terre des Hommes în parteneriat cu Federația Română de Fotbal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii