Parcarea de lângă Piaţa Centrală / Îşi schimbă total imaginea

Parcarea de lângă Piaţa Centrală / Îşi schimbă total imaginea

Timp de citire: 2 minute
Conducerea pieţei a dat undă verde lucrărilor de reabilitare şi reamenajare a celei mai mari parcări din Petroşani.
Fotografie-0002„În aceste zile muncitorii din cadrul Administraţiei Pieţelor Petroşani trag tare să termine „o lucrare importantă pe care am tot amânat-o din lipsă de fonduri sau din cauza altor priorităţi”, declară pentru ZVJ energicul şef al pieţelor, Sorin Creţu. Este vorba de parcarea mare de la piaţă. Care, în urma acestor lucrări îşi va schimba faţa total.
„Lucrăm în mare parte din fonduri proprii, în regie proprie, deci cu muncitorii noştri. În prima fază am cimentat bordurile laterale, ca să evităm pe viitor degradarea lor. Asta a făcut să nu mai trebuiască schimbarea lor, operaţiune care ne-a adus economii la acest proiect al nostru. Apoi, vom monta înspre partea de blocuri nişte balustrade, care au rolul de a delimita parcarea şi apoi va urma partea de asfaltare, toată parcarea va primi un covor asfaltic nou. În paralel, am făcut şi o reconfigurare a spaţiului, parcarea va fi mai spaţioasă, de la aproximativ 64 de locuri mai câştigăm zece, iar maşinile de peste 3,5 tone vor avea locul lor de parcare, toate maşinile de acest tip vor fi parcate cu faţa spre parc, în zona care dă înspre acest parc. Se câştigă ceva spaţiu şi pentru circulaţia maşinilor, cu sens stânga. La final vom face trasare cu vopsea specială şi vom rearanja semnele şi indicatorii de circulaţie. Nu în ultimul rând, vom rearanja şi locul celor două camere de supraveghere. În prezent doar o cameră de supraveghere mai e funcţională, una fiind stricată deoarece se pare că a trăznit în ea la o ploaie mai mare. O vom schimba, iar camerele vor fi montate în aşa fel încât să fie vizibilitate foarte bună în ele, astfel încât securitatea maşinilor să fie 100% din acest punct de vedere. Sperăm ca toate aceste lucrări să le finalizăm în maxim două săptămâni”, ne-a declarat cu amabilitate Sorin Creţu.
Costurile de cimentare, balustradele, vopseaua specială şi lucrările de amenajare vor fi suportate din fonduri proprii, asfaltarea (care costă cel mai mult) va fi făcută jumi-juma cu primăria, prin serviciul condus de Daniel Vişan. Acesta va acoperi jumătate din cheltuiala cu asfaltul şi cu asfaltarea, cealaltă parte fiind suportată de administraţia pieţelor.
Tot de la Sorin Creţu, omul care a schimbat radical „lookul” pieţii, modernizând-o, am aflat că al doilea mare proiect va fi acela care legat de intrarea pe platoul pieţei din zona blocurilor: „Vom reamenaja toată intrarea şi zona de-acolo. La intrare vom monta două porţi, astfel încât tot platoul să fie într-o şi mai mare siguranţă noaptea, când paznicii vor putea supraveghea mai bine acest platou, care cuprinde şi mesele acoperite, unde oamenii îşi lasă de obicei marfa până a doua zi. Mulţi comercianţi ne-au cerut asta, şi astfel dăm curs astfel cererilor dumnealor”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii