Opinie surprinzătoare în ultima ședință ordinară a legislativului local vulcănean: „Nu e...

Opinie surprinzătoare în ultima ședință ordinară a legislativului local vulcănean: „Nu e moral să votăm acum, iar banii să-i caute viitorul consiliu local!”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Luna trecută s-a făcut încă un  pas, în vederea punerii la punct a parcului din vecinătatea spitalului vulcănean. În acest sens, în consiliul local a fost aprobată „Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții și a indicatorilor tehnico-economici pentru investiția ‹‹Amenajarea și modernizarea Parcului Avram Iancu››”.

 

Un pas

cam de multișor așteptat, dar mai bine mai târziu, decât niciodată. Asta nu înseamnă, însă, că vulcănenii trebuie să se aștepte la minuni. Nu, fiindcă, aflăm din raportul de specialitate care a însoțit proiectul de hotărâre, „Documentațiile tehnico-economice pentru realizarea obiectivelor/proiectelor noi de investiții în domeniul construcțiilor, a (corect: al –n.a.) lucrărilor de investiții la construcții existente și a (l) altor lucrări de investiții se elaborează, pe etape, astfel: a) în etapa I: (i) nota conceptuală; (ii) tema de proiectare; b) în etapa a II-a: (i) studiul de prefezabilitate, după caz; (ii) studiul de fezabilitate sau documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, după caz; Prin Hotărârea Consiliului Local nr.149/2019 au fost aprobate Nota conceptuală și Tema de proiectare pentru obiectivul investiții ‹‹Amenajarea și modernizarea Parcului Avram Iancu››”.

 

Etapa a doua,

cea care cuprinde documentația de avizare a lucrărilor, include indicatorii tehnico-economici ai investiției. Vi-i prezint așa cum apar ei în același raport de specialitate: „a)indicatori maximali, respectiv valoarea totală a obiectivului de investiții, exprimată în lei: 1. Valoarea totală (inv) – Cursul de schimb: 1 euro=4.8573/10.09.2020. Valoare totală: 1,911,361.28 lei cu TVA, respectiv 1,608,025.99 lei fără TVA din care C+M 1,246,740.74 lei cu TVA, respectiv 1,047,681.29 lei fără TVA. 2) Eșalonarea investiției (INV/C+M)-12 luni din care 10 luni de execuție”. Cele zece luni necesare construcției vor începe după eliberarea ordinului necesar în acest sens.

 

Suprafața pe care,

în parc, se vor executa alei pietonale, trotuare și alte amenajări este de 10.862 mp. Tot ce se va executa în Parcul Avram Iancu le-a fost prezentat consilierilor locali pe planșele primite de către fiecare dintre ei și prin proiecțiile din în sala de ședințe. În privința modului în care se vor finaliza lucrările opiniile au fost diferite. Veteranul Spiridon Simion, bunăoară, a fost sceptic, deoarece, în ultimii treizeci de ani, domnia sa a văzut nici nu mai știe câte proiecte  de modernizare a Parcului „Avram Iancu” și de bani cheltuiți pe astea.

Liberalul Mihai Costel a sărit în sus când a auzit că, după ce deja cei bătrâni au fost deja doborâți, se vor mai tăia și alți arbori.

 

Pesedistul Vasile Pop

a vrut să afle sursa de finanțare. L-a băgat în ceață doamna ec. Luminița Leonte, directorul economic al instituției: „Acum e din bugetul local. Când se vor aproba toți indicatorii vom vedea”. Răspunsul l-a cam pus pe gânduri pe cel care pusese întrebarea, Vasile Pop fiind de părere, în acest caz, că „nu-i moral să votăm acum (acest proiect – n.a.), iar banii să-i caute viitorul consiliu local!”.  Consilierul local Nelucu Lung a vrut să afle chiar din gura directorului executiv Cristian Popa de la ADPP dacă costurile estimate sunt în lei și dacă suprafața pe care se vor face lucrări include și locul de joacă pentru copii deja amenajat. „Nu, doar ce v-am prezentat”, a răspuns funcționarul.

 

Nu s-a pomenit

nimic despre scena din parc, așa că mi-am permis să întreb eu cum stă treaba cu ea. Asta, pentru că îi cunosc statutul, dar și încercările anterioare, eșuate, ale primăriei de a pune mâna pe ea. Răspunsul domnului Cristian Popa a fost cel la care mă așteptam. Da, se va discuta cu domnul Sorin Rosmenteniuc, administratorul Clubului IMAX căruia îi aparține scena, pentru a se ajunge la o rezolvare a problemei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii