Oana Magdalena Şchiopu / Un nou titlu de campioană naţională la şah

Oana Magdalena Şchiopu / Un nou titlu de campioană naţională la şah

Timp de citire: un minut

În perioada 21–29 iulie, la Iaşi, se desfăşoară Campionatele Naţionale pentru pe echipe de copii, juniori şi tineret (categoriile 8-20 ani) la şah clasic, şah rapid şi blitz. Fiecare concurs se desfăşoară pe durata a 7 runde, timpul de gândire per jucător fiind de 75 de minute + 30 de secunde/ mutare (la şah clasic), 15 de minute + 10 de secunde/ mutare (la şah rapid) şi de 3 minute + 2 secunde/ mutare (la şah blitz).

Şahul din Valea Jiului

este reprezentat la Iaşi de sportiva Oana Magdalena Şchiopu, legitimată la CS Vulcan şi CSŞ nr.1 Timişoara, care participă la această competiţie în echipa fetelor de 10 ani din oraşul de pe Bega. La sfârşitul celor 7 runde ale secţiunii de şah clasic, cu 6 victorii şi un rezultat de egalitate, echipa CSŞ nr.1 Timişoara coordonată de antrenor emerit, prof. Corneliu Păşcălău (componenţă: Stephanie Mătăsaru, Oana-Magdalena Şchiopu şi Alexandra-Maria Kiss) a ocupat locul I la categoria Fete -10 ani!

 Podiumul a fost completat

de CS Şah Club Braşov şi de favorita nr. 1 – CS Politehnica Iaşi. După primele 5 runde ale concursului de şah rapid, echipa Oanei se află pe locul III.

Gheorghe OLTEANU

Performanţa nu se obţine uşor la şah

Din 16 iunie până în 30 iulie Oana a fost plecată în turnee şi cantonamente de pregătire. Nu a stat cu familia ei decât vre-o 3-4 zile. Ioan Dorel Şchiopu, unchiul ei, i-a promis două săptămâni de vacanţă, în care ei vor juca numai tenis de câmp. După care, gândul fetei va sta la campionatele naţionale de anul viitor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii