O victorie tardivă, dar care aduce satisfacții senatorului Carmen Hărău

O victorie tardivă, dar care aduce satisfacții senatorului Carmen Hărău

DISTRIBUIȚI

Eliminarea supraaccizei la carburanți este una dintre luptele politice duse de senatorul Carmen Hărău pe vremea în care PNL era în opoziție. La momentul introducerii aceteia, lupta a fost pierdută în plenul Senatului, dar anul acesta supracciza a fost eliminată. Acum plătim cu 33 de bani mai puțin pentru combustibil, insesizabil la un un plin, dar sesizabil la un consum de combustibil lunar sau anual. Supraacciza la carburanți are o valoare de șapte eurocenți pe litru. Ea a fost introdusă în 2014, a fost scoasă la începutul lui 2017. Apoi a fost reintrodusă în toamna aceluiași an, dar taxa nu a mai fost exprimată în euro, ci în lei.

”Eu sunt parlamentarul care a obținut, neașteptat, prima victorie împotriva introducerii supra-accizei când. în Comisia de Finanțe din Senat, am smuls un vot pentru eliminarea ei. Dragnea însuși și-a chemat la ordine senatorii, iar în plenul Senatului n-am mai putut menține votul. Supraacciza a fost introdusă, cu cortegiul de consecințe negative, de acum cunoscut.

Abia când președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Codului fiscal, prin care sunt eliminate supra-acciza la carburanţi şi supra-impozitarea contractelor part-time (alt obiectiv politic pe care l-am avut, încă de la început) cu data de 1 ianuarie 2020, am ajuns la capătul unei lupte parlamentare cum purtăm adesea în Parlament, cum eu am purtat adesea în Parlament, împrejurări despre care poate că ar fi trebuit să vorbesc și să scriu mai mult.

Forma finală a legii a fost inițiată de noi, 53 de parlamentari PNL, care, chiar dacă am fost în opoziție, n-am abandonat proiectul. Ca orice domeniu, și politica este frumoasă, atunci când simți satisfacția muncii împlinite!”, menționează senatorul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii