O nouă speranţă a şahului din Vale / Bianca Grecu – pe...

O nouă speranţă a şahului din Vale / Bianca Grecu – pe urmele Dariei Văşănescu

Timp de citire: un minut
O fetiţă de numai şase anişori, Bianca Grecu, elevă în clasa pregătitoare a Colegiului Naţional de Informatică „Carmen Sylva” din Petroşani, este noua speranţă a secţiei de şah CSM Jiul Petroşani.
Alături de alţi colegi, mai mici sau mai mari, Bianca se pregăteşte cu multă seriozitate la clubul de şah de la Casa de Cultură a Studenţilor din Petroşani, urmând ca în perioada 8-10 ianuarie 2016 la Petroşani să participe şi la prima sa competiţie oficială, dotată cu premii „Cupa Regina”.
Biancăi îi place foarte mult şahul şi dintre piesele de şah cel mai mult îi place regina, deoarece este piesa cea mai puternică de pe tablă.
Foarte mult promit şi juniorii care se pregătesc aici: Claudiu Grau, Alexandru Antonie, Raul Gircsis, Alexandru Scorodeţ, fostul campion de copii preşcolari, Robert Vătăşelu, 7 ani, Costică Merluşcă, şi surioara Biancăi, Iasmina Grecu. „Bianca este foarte ageră şi are o inteligenţă ieşită din comun pentru vârsta ei, reuşind cu multă uşurinţă să înveţe de la zero atât mutările pieselor, cât şi să dea şah şi mat în numai nouă zile. Este prima dată când mă întâlnesc cu un asemenea caz. De regulă, etapa de începător durează pe puţin 3-4 săptămâni. Şi pentru că tot vin sărbătorile de iarnă şi noul an, daţi-mi voie pe această cale să mulţumesc tuturor sponsorilor şi colaboratorilor noştri urându-le, atât lor, cât şi tuturor sportivilor şi antrenorilor din cadrul clubului CSM Jiul Petroşani, un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspiraţii şi plin de succese. La mulţi ani!”, a declarat Gheorghe Şcurhan, coordonatorul secţiei de şah CSM Jiul Petroşani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii