O nouă aventură pentru Toma Coconea

O nouă aventură pentru Toma Coconea

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Sportivul e mai pregătit ca niciodată pentru Red Bull X-Alps, cursă căreia i-a dedicat 20 de ani din viața sa.

Legendarul Toma Coconea este  sportivul care a participat la toate edițiile celei mai grele curse de aventură din lume. Pe 20 iunie se va afla în Mozartplatz, Salzburg, Austria, la startul competiției.
După nouă ediții de Red Bull X-Alps, Toma Coconea se mândrește atât cu reușite, cât și cu povești de neuitat: A zburat 18.000km, a alergat 9.000km, a fost de două ori vicecampion (2007, 2011), iar în 2019 a atins recordul de zbor al competiției, după ce a urcat cu parapanta la o altitudine de 6.017m. Coconea a parcurs 590,84 kilometri în alergare în 2019

Ediția aniversară din 2021 vine însă cu noutăți. Cursa va avea cel mai lung și dificil traseu de până acum, 1.238km, cu 100km în plus față de 2019, și care nu se va mai opri în Marea Mediterană, la Monaco, ci în apele din Zell am See, Austria, după ce concurenții vor traversa Alpii, dus-întors, și vor atinge cele 12 puncte de control obligatorii. Unul dintre cele mai spectaculoase și cunoscute dintre ele e punctul 9 de control, masivul Mont Blanc (4.808m), cel mai înalt vârf din Alpi și din Europa de Vest. Concurenții au 12 zile să încheie cursa.

Echipa lui Toma Coconea la Red Bull X-Alps 2021 va fi alcătuită din: Adrian Pochiu (suporter oficial), Alexandru Ilie (kinetoterapeut), Cornel Pochiu și Irina Anton (echipa media) și Ștefania Coconea (nutriție). A fost susținut în campania de participare la acest concurs de omul de televiziune Andi Moisescu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii